Олег Валов: Мета рад регіонального розвитку – спрогнозувати і закласти стратегію роботи на наступні три роки

Олег Валов: Мета рад регіонального розвитку – спрогнозувати і закласти стратегію роботи на наступні три роки

14.12.18 12:20 0 515
На Тернопільщині розпочався цикл проведення рад регіонального розвитку. Такі відбулися уже у Тернополі, Козові, Збаражі та Гусятині. Їх значення надзвичайно важливе з огляду на перспективу розвитку районів зокрема та регіону загалом, ажде на засіданнях є можливість комплексно напрацювати стратегію роботи на наступні три роки й підбити підсумки уже зробленого у період 2015-2018 років. Саме з цього розпочав свій виступ заступник голови ТОДА Олег Валов під час РРР Гусятинського району. Він, власне, курує напрямок реформи децентралізації у нашому краї.

Він наголосив, що реформа децентралізації поділяється на дві складові – передача повноважень фінансових і управлінських на місця, а також проведення адміністративно-територіальної реформи.

«Одна складова уже виконана. Фактично, передані функції і повноваження в органи місцевого самоврядування. І це відчувають об'єднані територіальні громади», – зазначив Олег Валов.

Тепер розпочинається адміністративно-територіальна реформа. «Цей етап ми хочемо підняти на рівні кожного району, – розповів заступник голови облдержадміністрації. – Тому потрібно напрацювали для себе ініціативи, що конкретно ми хочемо зробити впродовж трьох наступних років, які ми бачимо цілі, завдання. У цьому й полягає мета рад регіонального розвитку – спрогнозувати і закласти на майбутнє стратегію розвитку регіону».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Как и зачем вкладывать ...
Наступна новина: Чернігівські підприємства ...

КОМЕНТАРІ