Основні переваги ФОП та ТОВ

Основні переваги ФОП та ТОВ

17.12.18 15:46 0 879

Кожен бізнесмен перші з чим стикається - це зустріч з необхідністю зареєструвати свою справу. Чинне законодавство України виділяє наступні організаційно-правові форми підприємств, які можна зареєструвати: Приватне підприємство, Товариство з обмеженою відповідальністю, Фізична особа-підприємець. Найчастіше фахівці рекомендують займатися своєю діяльністю як ФОП, проте в деяких випадках все ж краще вибрати ТОВ.

Далі, ми розглянемо основні переваги цих форм підприємницької діяльності, а розповість нам про це співробітник компанії "А.Б.А.": http://www.buhuslugi.com.ua/ru/nashi-uslugi/yuridicheskie-uslugi/dlya-yuridicheskikh-lits/registratsiya-predpriyatij.html, яка безпосередньо займається реєстрацією ТОВ та ФОП в Києві.

ФОП

Така форма здійснення підприємницької діяльності, як фізична особа-підприємець рекомендаційний для тих, хто тільки починає свою справу і знаходиться на старті реалізації себе як успішного бізнесмена. Це, перш за все, обумовлюється тим, що більшість процедур по реєстрації, ліквідації та ведення такого суб'єкта відбуваються набагато простіше і швидше, а також вимагають мінімум яких докладають зусиль, ніж реалізація вищевказаних процедур для юридичної особи.

У справжніх реаліях ФОП - це популярна організаційно-правова форма суб'єкта господарської діяльності, для якої не передбачено установчих документів і стартового капіталу.

Переваги ФОП:

  • Порівняно проста процедура реєстрації, яка не зажадає великих матеріально - тимчасових витрат.
  • Процедура бухгалтерського обліку спрощена.
  • Відсутність статутного капіталу і установчих документів.
  • Можливість вести свій бізнес без відкриття рахунку в банку і виготовлення власної печатки.
  • Вибір систем оподаткування, в тому числі спрощеної системи (єдиний податок) з фіксованою щомісячною ставкою сплати податку.

ТОВ

Товариство з обмеженою відповідальністю - це юридична особа, тобто організація, заснована одним або декількома особами, статутний капітал якої розділений на частки, розмір яких встановлюється статутом.

Переваги ТОВ:

  1. Відсутність вимог до мінімального розміру статутного капіталу.
  2. Учасниками можуть бути як ФО, так і ЮО, як резиденти, так і нерезиденти.
  3. Спрощений порядок формування статутного капіталу.
  4. Відсутність обмежень за видами господарської діяльності.
  5. Відповідальність учасників за зобов'язаннями товариства в межах своєї частки в статутному капіталі.
  6. max кількість учасників - 100.
  7. Чітка регламентація нормами чинного законодавства діяльності з моменту створення до моменту припинення.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Кредити онлайн: Основні "+"
Наступна новина: Для чого потрібна ...

КОМЕНТАРІ