Насос шестерний (НШ) 32 для МАЗ: Технічні характеристики

Насос шестерний (НШ) 32 для МАЗ: Технічні характеристики

18.12.18 14:28 0 1209

Такий агрегат, як гідропідсилювач, є і розподільником, і силовим циліндром. Система гідропідсилювача керма (ГПК) є досить складною. У неї входить насос ГПК, що складається з НШ (до речі, в Україні його пожна придбати на сайті https://vtk24.com/p787746629-nsh-ukraina.html), що кріпиться на двигуні вантажного автомобіля МАЗ, трубопроводів і бака для масла. керма

Принцип роботи ГПК

При працюючому двигуні вантажного автомобіля насос НШ безперервно подає в гідропідсилювач робоче масло, яке може або повертатися в бак або подаватися в робочу порожнину силового циліндра. Такий рух обумовлено в першу чергу напрямком руху вантажного автомобіля. Слід зазначити, що масло подається безпосередньо через трубопроводи. При цьому інша порожнина з'єднана з бачком через зливну магістраль. Розглянемо дані запасні частини МАЗ більш детально.

В описаній вище системі дуже важливу роль відіграє саме насос ГПК. Він нагнітає робочу рідину в систему гідравлічного підсилювача. До складу входять НШ об'ємного гідроприводу, клапан витрати і тиску, механізм натягу приводного ременя з механізмом кріплення. У народі може бути представлений як НШ та привід.

Залежно від застосовуваного елемента, про людське око кліматичного виконання і використовуваного клапана витрати тиску існує безліч модифікацій насоса ГПК МАЗ.

НШ 32: Особливості

Якщо використовувати НШ 32 каталожних номерів УМЖ-3, ВМ-3 або М-3 разом з клапаном витрати і тиску. Представлений насос ГПК МАЗ є типовим в цьому класі.

При цьому необхідно врахувати тип кліматичного виконання виду УХЛ1. У разі якщо необхідний вид кліматичного виконання виду Т1, то можна використовувати такий самий насос ГПК МАЗ. Однак в цьому випадку слід врахувати, що повинні бути використані інші деталі. Єдиною відмінністю буде буква «Т» на корпусі НШ 32.

Для типового насоса ГПК МАЗ моделі 630300-3407010 необхідно так само використовувати насоси НШ 32, тільки виду НШ 32 УКП-0.

Відзначимо, що агрегат застосовується в системах гідравлічних не тільки вантажної техніки ВАТ «МАЗ», а й тракторів МТЗ.

Основні характеристики НШ 32:

  • робочий об'єм, 32 см3;
  • продуктивність або об'ємна подача (номінальна) дорівнює 1,1437 м3/с;
  • при ході в 68,6 л/хв номінальний тиск становитиме не менше 16 МПа, при цьому відзначимо, що потужність становить не більше 26,6 кВт, а подача буде не менше 0,95 (коефіцієнт);
  • вага - 6,37 кг.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Чому потрібна допомога ...

КОМЕНТАРІ