З чим краще носити вишиванку?

З чим краще носити вишиванку?

18.12.18 15:15 0 893

Красу цінують всюди, тому українська вишиванка популярна у всьому світі. І, звичайно ж, вишиванку люблять носити в Україні. До Дня вишиванки, який відзначається в третій четвер травня, багато людей готуються завчасно. Кожному хочеться блиснути найефектнішим нарядом з рідкісною технікою шиття, унікальним візерунком... Вишиванки надягають жінки, чоловіки та діти.

Особливо цінною, звичайно, вважається старовинна вишиванка. Щасливчики можуть дістати таку з бабусиної скрині, хтось купує раритети на зльотах антикварів або відправляється в далекі села і там шукає справжні шедеври. Однак і сьогодні в Україні є майстрині, які створюють справжні витвори мистецтва.

Далі, ми поговоримо про нові тренди та антитренди сучасної української вишиванки, а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину "УкрМода": https://ukrmoda.in.ua/ua/kupit-vyshivanki/, в якому безпосередньо можна придбати вишиванку за доступною ціною.

Тренди сучасної вишиванки

Сьогодні дизайнери створють одяг і аксесуари, які жінки з задоволенням носять не тільки по великих святах, а й повсякденно. Так, наприклад, українське намисто чудово поєднується з діловим костюмом, а вишиванки мають сучасні зручні фасони. Їх можна надягати з джинсами.

В продажу є куртки-бомбери, їх рукава зроблені з старовинних рушників, які купуються на зльотах антикварів. Тандем етно і спортивного стилю сьогодні дуже актуальний. Є джинсові сукні та куртки зі старовинним орнаментом. І навіть теплі куртки, декоровані вишивкою.

Зараз актуальні яскраві кольори. Прекрасно поєднується колір манго з синім. Дуже гарний у візерунку вишиванки і насичений фіолетовий колір, але не втрачають актуальності і чорний та білий. В тренді носити вишиванки з джинсами й спортивним взуттям, зокрема з кросівками. Це незвично та зручно. Актуально поєднувати вишиванки з сучасним одягом, щоб не виглядати, як музейний експонат.

Антитренди сучасної вишиванки

Старовинну вишиванку надягати краще на великі свята. Носити ж її на роботу, не зовсім доречно. Також викликає подив, коли жінки носять довгу старовинну вишиту сорочку без спідниці. Так ніколи в Україні вишиванки не носили.

Як бути, якщо у когось збереглася вишита прабабусею вишиванка, але в деяких місцях тканина занепала, з'явилися дірки або плями, які неможливо видалити?

Таким речам можна дати друге життя, пошивши новий одяг і декорувавши її вишивкою із старовинної вишиванки. До слова, і сучасні вишиванки - це наряди не на один рік. Їх можна носити десятиліттями та передавати у спадок.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Чому потрібна допомога ...
Наступна новина: Lamelio: Що потрібно знати ...

КОМЕНТАРІ