Lamelio: Що потрібно знати про шафу купе?

Lamelio: Що потрібно знати про шафу купе?

18.12.18 15:53 0 1239

У нашому світі шафи - це не тільки деталь інтер'єру, але ще й чудовий спосіб заощадити корисний простір в квартирі. У когось невисокі стелі, виступ в стені посеред коридору або ж в кімнаті є марна ніша в яку не поміщається абсолютно ніяка шафа з магазину. Рішення є - і це шафа купе!

Розсувній системі не буде потрібно місце для відкривання, як у випадку з дверцятами. Плюс до всього шафи купе зроблені під замовлення виготовляються за вашими розмірами, для вашої квартири і поставити їх можна майже скрізь де вам заманеться. До речі, якщо вам потрібна якісна шафа купе, то за адекватною ціною її можна придбати в інтернет-магазині Lamelio.

Основні терміни

Для того щоб замовник і виробник знали про що йде мова, вони повинні розуміти один одного, для цього опишемо основні терміни які використовують виробники меблів:

  1. Фальш-панель. Це декоративна планка, яка використовується при монтажі шафи купе вбудованої в нішу або з однією бічною стінкою. Її призначення - це економія матеріалу, так як при установці шафи в ніші, можна використовувати стіни приміщення, не роблячи повної підставки, зазвичай по ширині фальш-панель робиться 90 мм.
  2. Вертикальний профіль. Це вертикальне обрамлення дверей, яке одночасно грає роль ручок.
  3. Тора. Це направляюча безпосередньо по якій ходять двері.
  4. МДФ. Це деревний пил, що вакуумним способом зпресований в плиту (при її виготовленні не використовуються шкідливі для здоров'я людини епоксидна смола та фенол).

Основні параметри:

  • Шафу купе не завжди треба робити цільною (корпусною). Зазвичай замість бічних і задніх стінок, даху і підлоги використовуються стіни приміщення, що дозволить вам заощадити власні кошти та корисний простір, що особливо актуально в невеликих нішах.
  • По-друге, розсувні двері в шафі-купе робляться з різних матеріалів, практично будь-якої складності: дзеркальні, прості дсп, комбіновані (верх, низ дсп, в центрі дзеркало, з різними вставками).
  • По-третє, які саме потрібні двері багато в чому залежить від того де монтується шафа. Коридор, кімната, гардеробна. У будь-якому випадку варто прислухатися до поради дизайнера.

Розсувні двері

Бічні стінки шафи купе, аналогічні тим що і в корпусних (готових шафах). правда в купе їх (стінок) може і не бути. Основна різниця заключається в тому, що вбудована шафа купе робиться до стелі (зазвичай) і головна відмінність це звичайно ж двері.

Найпоширеніші системи розсувних дверей це сенатор командор модус і бьйoрс. Нижні опорні колеса в цих системах виготовлені з пластика з підшипником всередині. У цих систем розсувних дверей є багато переваг, але і є недоліки, в нижній трек може забиватися пил, шерсть собак, кішок, тому її треба регулярно чистити від пилу за допомогою пилосмока.

Внутрішнє наповнення

Багато виробників пропонують стандартне наповнення шафи у вигляді полиць, вішалок для речей та шуфлядой з ДСП. Але ніщо не заважає вам включити вашу фантазію і придумати щось нестандартне виходячи з ваших побажань, обов'язково враховуючи вашу індивідуальну конструкцію шафи, її розміри, глибину і т. д.

Антресоль зазвичай використовується для зберігання коробок та інших речей які потрібні не кожен день. Всі ваші побажання врахуються дизайнером і при можливості втіляться в життя. Важливо пам'ятати одне - шкарпетки повинні зберігатися в шуфляді, а халат висіти на вішалці.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: З чим краще носити ...
Наступна новина: Лечим ожирение - ...

КОМЕНТАРІ