Соціальні послуги особам похилого віку та інвалідам у Новозаводському районі міста Чернігова

Соціальні послуги особам похилого віку та інвалідам у Новозаводському районі міста Чернігова

19.12.18 09:50 0 579
Кожен працівник відділення соціальної допомоги вдома Новозаводської районної ради обслуговує більше 10 підопічних (особи з інвалідністю, одинокі громадяни похилого віку). А всього на обліку відділення перебуває 918 осіб. З них 788 є одинокими і отримують послуги за рахунок бюджету, а 130 мають працездатних рідних, тому послуги догляду вдома, відповідно до законодавства, надаються їм на платній основі.

Про реалізацію Новозаводською районною у місті Чернігові радою делегованих державою повноважень у сфері надання соціальних послуг інформували в Чернігівській міській раді на щотижневій розширеній нараді. Ознайомила присутніх з даними щодо цієї роботи голова ради Тетяна Кузнєцова-Молодчая.

Отже, Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Новозаводського району нашого міста знаходиться в Чернігові на вулиці Текстильників, 25.

Основні завдання територіального центру:

- виявлення громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, хворих, які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги;

- забезпечення якісного соціального обслуговування;

- установлення зв'язків з підприємствами, установами та організаціями всіх форм власності, фізичними особами, родичами громадян, яких обслуговують територіальні центри, з метою сприяння в здійсненні соціального обслуговування (наданні соціальних послуг) громадянам.

У штаті терцентру 124 працівники, з них 86 – соцпрацівники.

Окрім відділення соціальної допомоги вдома, в терцентрі працюють також відділення денного перебування і відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги. У відділенні денного перебування за 11 місяців 2018 року послуги отримали 1011 осіб.

Серед послуг терцентру - соціальна адаптація (культурно-масові заходи, розвиток соціальних навичок та умінь, гурткова та клубна робота, університет третього віку), представництво інтересів (допомога в оформленні документів), допомога психолога, побутові послуги (перукарські, з ремонту одягу та взуття, електроприладів, косметичного ремонту помешкань), а також транспортні послуги автомобілем, пристосованим для людей на візках.

Прес-служба Чернігівської мыської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області у ...

КОМЕНТАРІ