Тернопілля: степан Барна припинив дію угод з областями Російської Федерації

Тернопілля: степан Барна припинив дію угод з областями Російської Федерації

21.12.18 09:56 0 474
У середу, 19 грудня голова Тернопільської обласної державної адміністрації припинив дію угод про співпрацю з Пензенською і Нижньогородською областями Російської Федерації.

Такі угоди були підписані у 2001 та 2011 роках. Проте, ще з 2014 року умови, вказані у документах не виконуються. Тому, виходячи з позиції Президента України і згідно з рішенням Верховної Ради від 6 грудня про припинення договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією Степан Барна підписав проект-звернення до губернаторів вищезгаданих областей, де йдеться про припинення дій укладених угод у зв'язку із збройною агресією Російської Федерації.

«Ми повинні здійснити кроки, які дадуть можливість зупинити всі відносини з регіонами Російської Федерації. Хай це звернення буде своєрідним подарунком від Святого Миколая для жителів Російської Федерації. Вони повинні зрозуміти, що Україна має принципову позицію, що змінилося наше ставлення в оцінці багатьох цінностей, які мали місце раніше», - наголосив голова ТОДА.

«Потрібно визначити нові пріоритети і більш тісніше співпрацювати з регіонами тих країн, які подають нам руку підтримки. В першу чергу на пострадянському просторі ми маємо багато друзів,які нас підтримують у захисті наших територіальних цінностей і гуманітарно. Пріоритетом нашої політики має залишатися західний вектор. Потрібно активніше співпрацювати з регіонами Європейського союзу, Америки та інших континентів нашої планети», - завершив очільник області.

Як зазначила начальник Управління міжнародного співробітництва та фандрайзингу Оксана Качурівська, зараз готуються до підписання нових угод з країнами Європейського Союзу та близького Сходу. Також підписана угода з американською торгово-промисловою палатою.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ