Чернігів: Хто має звільняти дахи і тротуари від снігу та льоду? Нагадування правил

Чернігів: Хто має звільняти дахи і тротуари від снігу та льоду? Нагадування правил

21.12.18 09:52 0 491
Із настанням зими з її снігом та льодом - нагадуємо про правила, яких мають дотримуватися балансоутримувачі будівель, користувачі та власники приміщень у місті Чернігові.

Згідно пункту 1.1.8.6. Примірного переліку послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій та послуг з ремонту приміщень будинків, споруд, затвердженого наказом Державного Комітету України з питань житлово-комунального господарства № 150 від 10 серпня 2004 року, балансоутримувач зобов'язаний регулярно виконувати роботи по скиданню з дахів і покрівель снігу та льоду.

Відповідно до Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях Чернігова, - усі підприємці, власники магазинів, офісів та інших установ (суб'єкти благоустрою) зобов`язані прибирати дахи від бурульок, прилеглу до установ територію – від снігу та льоду.

Дахи житлових багатоквартирних будинків від бурульок звільняють організації, що обслуговують житловий фонд (ОСББ, ОЖБК, ЖЕК і тд.).

При снігопадах та ожеледиці суб'єкти благоустрою зобов'язані на територіях прибирання звільняти тротуари, сходи до будинків, установ, організацій, підземних переходів від снігу, льоду та посипати їх піском; своєчасно очищати дахи, водостічні труби, карнизи від льоду із забезпеченням заходів безпеки.

Заготівля піску проводиться суб'єктом благоустрою до настання холодів. Вивезення снігу здійснюється у спеціально відведені місця, погоджені з управлінням житлово-комунального господарства та санітарно-епідеміологічною станцією.

За дотриманням благоустрою, забезпеченням чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях м. Чернігова та вчасним звільненням покрівель будівель від бурульок слідкує відділ екологічної безпеки міста комунальному підприємстві «Муніципальна варта» Чернігівської міської ради.

У випадку фіксації загрозливих ситуацій, працівники КП «Муніципальна варта» видають приписи про необхідність проведення робіт з ліквідації виявлених витуацій.

У випадку ж відсутності реакції на попередження складається протокол про адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачена статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення. І накладається штраф на громадян: від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 грн. до 1360 грн.) і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 грн. до 1700 грн.)

За інф. КП «Муніципальна варта» Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ