Ігор Гундич відкрив перший на Житомирщині інноваційний навчально-тренінговий клас.

Ігор Гундич відкрив перший на Житомирщині інноваційний навчально-тренінговий клас.

21.12.18 08:07 0 469
Перший інноваційний навчально-тренінговий клас відкрили 20 грудня, на Житомирщині, у Бердичівському педагогічному коледжі, де навчаються майбутні освітяни.

Відкрив сучасний тренінговий клас голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.

— «Вчителі мають першими вчитися і опановувати нові технології. ми відкриваємо перший в області інноваційний навчально-тренінговий клас. На його облаштування держава у рамках освітньої реформи спрямувала близько 600 тис грн. Майбутні вчителі та вихователі будуть використовувати новітні методики та зручні програми для роботи із дітьми у навчальних закладах. Освітяни області також зможуть проходити перепідготовку на базі тренінгового класу», – зазначив Ігор Гундич.

Як повідомив голова ОДА Ігор Гундич, днями запрацює такий же клас у Коростишеві на базі ліцею, а у наступному році планують за кошти обласного бюджету відкрити такий же центр в інституті післядипломної освіти у м. Житомирі.

Це унікальний клас, де одночасно зможуть навчатись 25 дітей, при цьому використовуючи сучасні інтерактивні інформаційно-комунікаційні технології.

Новітнє обладнання – інтерактивну панель, багатофункціональний пристрій, ноутбук, 25 планшетів учням, Wi-Fi роутер, документ-камера – закуплено за кошти державної субвенції у розмірі 596 тис. 970,0 грн.

Такий клас дозволить:

* організувати дистанційне та електронне навчання учнів шкіл, студентів закладів освіти;

* підготувати старшокласників до зовнішнього незалежного оцінювання;

* проводити онлайн-конференції, віртуальні та ЗD-екскурсії;

* розробляти та удосконалювати матеріали для практичного використання в професійній діяльності;

* забезпечити комп'ютерне тестування знань учасників освітнього процесу;

* проводити психологічні онлайн-тренінги та консультації для різних категорій населення;

* здійснювати науково-професійне консультування майбутніх соціальних працівників (студентів відділення «Соціальна робота»);

* створювати інтерактивні навчальні, мистецькі, соціальні проекти тощо.

Наразі у коледжі навчається 403 студенти, з яких більшість 324 особи – за регіональним замовленням. Ще 60 осіб навчаються на контрактній формі, 74 – на заочній. Серед студентів є діти-сироти, 14 дітей з обмеженими фізичними можливостями, 20 осіб – діти учасників бойових дій у зоні АТО.

Довідково: КЗ «Бердичівський педагогічний коледж» Житомирської обласної ради – освітній заклад, що здійснює якісну підготовку педагогічних кадрів за освітньо-кваліфікаційним рівнем молодший спеціаліст.

Коледж готує фахівців зі спеціальностей:

* 012 «Дошкільна освіта».

* 025 «Музичне мистецтво» .

* 231 «Соціальна робота».

Навчальний процес у коледжі забезпечує 84 викладачів, з них 3 – кандидати наук, 43 – мають звання «методист», «старший викладач», 68 – мають вищу кваліфікаційну категорію.

Студенти коледжу беруть постійно участь у Всеукраїнських та міжнародних науково-практичних конференціях, мовно-літературних конкурсах та є переможцями цих конкурсів.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Директор чернігівського ...
Наступна новина: 2019 рік у Тернополі ...

КОМЕНТАРІ