В Житомирській області у Романівському районі провели Раду регіонального розвитку та обговорили перспективи на найближчі 3 роки

В Житомирській області у Романівському районі провели Раду регіонального розвитку та обговорили перспективи на найближчі 3 роки

22.12.18 10:57 0 901
За дорученням голови ОДА Ігоря Гундича у Романівському районі відбулася Рада регіонального розвитку.

Захід пройшов 20 грудня, за участю керівництва району, сільських і селищних голів, депутатів, керівників установ та організацій.

Під час засідання обговорили питання формування перспективного плану розвитку Романівського району на 2019-2021 роки та стан реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа».

— «Кожна громада шляхом обговорень з жителями має визначити свої пріоритети і сформувати перелік першочергових об'єктів, які будуть реалізовуватися. На основі цих пріоритетів ми сформуємо загальний план розвитку району на 2019-2021 роки», – зазначив голова Романівської РДА Олексій Капінус.

У районі 2 роки тому була створена Миропільська ОТГ.

Про підсумки роботи розповів голова Миропільської селищної ради Валерій Гиндич. За його словами, позитивний вплив децентралізації відчули на собі жителі усіх населених пунктів об'єднаної громади.

Завдяки децентралізації та фінансам, переданим громаді за ініціативи Президента, за два роки вдалося реалізувати багато проектів, які роблять життя комфортнішим. У громаді відремонтували більше 10 км доріг, реконструювали 3 ФАПи, утеплили Миропільську гімназію та відремонтували у ній їдальню, встановили котли на альтернативному паливі та багато іншого.

Як зазначив Олексій Капінус, серед пріоритетів, які планується включити у Перспективний план розвитку, є ремонт доріг, будівництво полігону твердих побутових відходів, будівництво оздоровчого комплексу, ФАПу, мереж водопостачання та водовідведення, спортивних майданчиків зі штучним покриттям, утеплення та ремонт навчальних закладів під новий освітні простір, створення сільськогосподарських кооперативів.

Найближчим часом громади мають подати свої пропозиції для формування Перспективного плану розвитку району.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ігор Гундич: 10 шкіл ...
Наступна новина: Навіщо потрібні обої на ...

КОМЕНТАРІ