Навіщо потрібні обої на робочий стіл?

Навіщо потрібні обої на робочий стіл?

22.12.18 11:14 0 2441

Людина потребує красі майже так само, як в їжі і відпочинку. Природні краси, милі тварини, усміхнені обличчя... Споглядання таких картин заспокоює, допомагає розслабитися. На жаль, у сучасної людини часу на відпочинок залишається вкрай мало - в світі, де потрібно все встигнути, так рідко вдається викроїти хвилинку на прогулянку, подорож або зустріч з друзями.

Багато людей велику частину дня проводять за комп'ютером, планшетом або смартфоном - життя вже неможливо уявити без гаджетів. На роботі, навчанні і навіть на відпочинку важко обійтися без сучасної техніки. І, звичайно ж, при роботі з пристроєм набагато приємніше бачити кохану, що тішить око заставку, ніж стандартну тему робочого столу. До речі, на сайті http://gidwomen.ru/ ви можете завантажити красиві новогодние обои на рабочий стол 2019.

Якою має бути заставка на робочий стіл?

Заставка не повинна бути нав'язливою. Яскраві обої з безліччю деталей виглядають ефектно, але дратують нервову систему і стомлюють очі. Ярлики зливаються з фоном, а зайва яскравість заважає зосередитися на потрібному, постійно відволікаючи. Такі обої краще всього використовувати як ліки - тільки коли потрібно підбадьоритися і в помірній кількості.

Обої повинні відповідати господареві. Заставка на робочому столі - відмінний спосіб показати свою індивідуальність. Вибираючи обої відповідно до свого настрою, людина отримує емоційну розрядку. Це позитивно позначається на психологічному самопочутті і працездатності.

Обої повинні надихати. Наприклад, на роботу або відпочинок. Заставки з морем, екзотичними птахами, пляжами і природою допомагають розслабитися, зелене листя заспокоює. Якісь заставки допомагають налаштуватися на робочий лад, інші навпаки - відволікають від роботи і важких думок.

Важлива плавність переходів. Абстракції, схожі на лабіринти і головоломки, відволікають від роботи, займаючи собою занадто багато місця в підсвідомості. А ось плавні лінії і природні, ніжні кольори зовсім не заважають робочому процесу.

Кольори

Обої на робочому столі повинні приносити умиротворення. Різні кольори по різному впливають на людину:

  1. Бадьорість і бажання працювати надають картинки зелених і ніжно-блакитних відтінків. Жовтий колір - колір позитиву - додає рішучості і бадьорості духу.
  2. Червоний може стати «візуальним адреналіном» - він дасть заряд бадьорості і підштовхне до дій, однак їм не можна зловживати, так як він є кольором агресії.
  3. Темні кольори пригнічують психіку. Тому не рекомендується зловживати глибоким синім, фіолетовим, чорним. Ці кольори не тільки викликають сонливість, а й можуть стати причиною депресії.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ