Переваги тротуарної плитки перед асфальтом

Переваги тротуарної плитки перед асфальтом

22.12.18 14:14 0 1364

Поява в останній десяток років нових технологій по виготовленню будівельних матеріалів дали поштовх спочатку до появи, а потім і до масового використання нових конструктивних матеріалів. Одним з таких матеріалів, які активно використовуються останнім часом для обладнання дорожнього покриття, є тротуарна плитка. До речі, в Києві якісну тротуарну плитку можна придбати в компанії AnviGroup.

Використовуючи подібний матеріал, стало можливим докорінно змінити вигляд вулиць наших міст, прибудинкових територій і садиб. Недоліки асфальтового покриття з успіхом компенсуються відмінними експлуатаційними характеристиками тротуарної плитки, дозволяючи швидко і якісно здійснювати обладнання пішохідних зон, здійснювати благоустрій парків, скверів та присадибних ділянок.

Можливість вибору і якість покриття

Тротуарна плитка являє собою будівельний матеріал, що йде своїм корінням в далеке минуле, коли основним інженерно-будівельним матеріалом для прокладки доріг і облаштування міських територій служив натуральний камінь, або бруківка. Нові технології дозволили повернути вже, здавалося б, втрачені навички - технологію з укладання зручного, економічного і довговічного дорожнього покриття з каменю. Переваги тротуарної плитки в порівнянні з типовим дорожнім покриттям з асфальту - очевидні. З технологічної точки зору, до переваг можна віднести наступні:

  • висока рентабельність виробництва тротуарної плитки;
  • висока рентабельність процесу укладання матеріалу;
  • стійкість до різких температурних перепадів і до динамічних навантажень;
  • довговічність і хороша зносостійкість.

На додаток до технічних переваг тротуарної плитки, можна сміливо віднести і зовнішні, візуальні характеристики. Плитка набагато привабливіше виглядає як дорожнього покриття, ніж звичайний асфальт. Тротуари і пішохідні зони, обладнані кам'яною плиткою, мають естетично приємний вигляд, довговічні і зручні в експлуатації. Одним з головних переваг даного покриття в порівнянні з покриттям зі звичайного асфальту, є довговічність тротуарної плитки. Орієнтовно термін служби такого покриття в місцях інтенсивного руху пішоходів і малогабаритних транспортних засобів становить 15- 20 років.

Процес укладання тротуарної плитки не вимагає великих капіталовкладень. При грамотно побудованої роботі укладання пішохідної зони не несе серйозних фінансових витрат, в які зазвичай входять транспортні, експлуатаційно-технологічні витрати і людські ресурси. На відміну від асфальтового покриття, тротуарна плитка не вибаглива в процесі обслуговування та експлуатації. Простий ремонт тротуарної плитки здійснюється швидко і якісно. Витрати в даному випадку на порядок менше, ніж кошти, відпущені на ремонт ідентичного ділянки дорожнього покриття, виконаного з асфальту.

Виробники тротуарної плитки, як вітчизняні фірми, так і зарубіжні компанії сьогодні готові запропонувати на вибір споживача величезний перелік продукції. На особливу увагу заслуговує не тільки марки і вид тротуарної плитки, але і багатство форм, забарвлення даного покриття. У більшості випадків на ринку представлена  тротуарна плитка двох видів - вібролітая і штампована. На питання про те, як вибрати найбільш оптимальний варіант для подальшого укладання, відповідь можуть дати менеджери нашого магазину, які мають всю необхідну інформацію про цей товар. Плитка вибирається залежно від вартості, від експлуатаційних характеристик покриття. Кожен з варіантів має свої плюси і мінуси.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Навіщо потрібні обої на ...
Наступна новина: Смартфон в нашому житті: ...

КОМЕНТАРІ