Чернігів: Владислав Атрошенко: Або приватний управитель будинку працює як належить – або йде

Чернігів: Владислав Атрошенко: Або приватний управитель будинку працює як належить – або йде

24.12.18 09:09 0 692
Від усіх приватних управителів будинками міська влада Чернігова вимагатиме добросовісного і повноцінного виконання їх обов'язків щодо утримання будинків і придомових територій. У протилежному випадку місто може ініціювати збори мешканців і поставити питання: або управитель усе-таки виконає все як належить, або мешканцям треба приймати рішення і повертатися в систему житлово-комунального господарства.

На такому принципі наголосив на засіданні виконкому чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

- Шановні члени виконкому! Я публічно хочу повідомити про те, що в нас є ряд суттєвих зауважень по робочій взаємодії з приватними управителями в частині їх абсолютно безвідповідальної поведінки по прибиранню, по робочих нарадах тощо. Враження таке, що вони навчилися з людської квартирної плати щось заробити собі – і вже решта питань їх і не цікавлять.

Є позитивні зрушення в окремих управителів – наприклад, «Облагропромбуд» почув місто. В нього є якісь зауваження до нас по виділенню землі під будинками, в нас є контраргументи, але, разом з тим, є якась динаміка в цих стосунках і вони реагують на зауваження. Окремі ж приватні управителі на зауваження не реагують: сміття валяється місяцями, паркани в центрі міста роками стоять розламані, у дворах якісь шматки вже 30-річних дитячих майданчиків, у яких немає навіть за що зачепиться щоб відремонтувати, у некошених бур'янах подекуди вже дерева поросли, і безліч інших питань виникає, - зазначив міський голова.

Він нагадав, що чернігівці за бездіяльність управителя відповідальною все одно вважають міську владу.

- Я переконаний: якщо ми через рік після того, як люди провели збори в будинку і вибрали управителя, спитаємо в них, чи вони пам'ятають що є в них управитель – то відсотків 60 навіть про нього не згадають, бо вони й не орієнтуються в цьому. І коли вони дивляться на неприбрані під'їзди, невивезене сміття – в них зауваження виникають до міської влади. І вони, по суті, праві. Тому я хотів би, щоби це питання було публічно підняте: у випадках бездіяльності управителів ми з цим миритися не збираємося. Ніяких утисків, але позиція міста буде принциповою, - наголосив він.

Мета в даному питанні – чисте місто, в якому кожен суб'єкт господарювання в робочих питаннях взаємодіє з міською владою і чітко виконує свою частину обов'язків.

- Має робитися все те, за що ви відповідаєте. У тому числі - прибрані під'їзди, впорядкована і чиста придомова територія, вивезене сміття, покошена трава, більш-менш лад з усіма парканчиками, майданчиками тощо, - додав міський голова.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Новий сервіс для ...

КОМЕНТАРІ