Тандир - соковитий шашлик за 2 секунди!

Тандир - соковитий шашлик за 2 секунди!

25.12.18 20:34 0 2069

Тандир - це східна керамічна піч, яка призначена для приготування багатьох страв з м'яса, риби, птиці. Вона традиційно використовується для випічки самси і лавашів. Ця диво-піч стане в нагоді на дачі - ви тільки спробуйте, наскільки смачним, соковитим і ароматним виходить шашлик, приготований в тандирі!

Чим тандир краще мангалу?

  • М'ясо не висихає, виходить соковитим.
  • Не потрібно стежити за тим, щоб шашлик не підгорів.
  • Готову страву ви отримаєте через 10 хвилин!

Купіть тандир, і він завжди буде вас радувати смачними стравами! До речі, зробити це можна на сайті http://shamot-ukraine.com.ua/.

Походження

Тандирні хлібці відомий, напевно, всім у вигляді самси і лавашів, і славиться він своїм неперевершеним смаком. Однак, не всім відомо, що м'ясо і овочі, а також більш складні страви можна запікати в тандирі, при цьому, ті, хто одного разу пробував тандирні шашлик, відмовляються надалі смажити його на мангалі. Хочете спробувати?

Варто почати з того, що тандир - це похідна піч кочових народів Азії і Кавказу і в перекладі означає - глиняне вогнище, жаровня. Виготовляли вони тандир своїми руками.

Призначався тандир в першу чергу для приготування хліба, але коли була можливість, його використовували для приготування інших страв. З плином часу багато кочові племена стали осілий і з'явилися різновиди стаціонарного тандира, який значно масивніший і більший за свого похідного прародителя.

На сьогоднішній день різновидів таких печей досить багато, не кажучи вже про форму і матеріалах, з яких їх виробляють, але основні принципи залишилися незмінними. Головне якість тандира - це жар живого вогню і глиняна (керамічна) основа, їжа, приготована в таких умовах, володіє досконалими смаковими якостями і це варто спробувати кожному.

Як влаштований тандир?

Традиційно піч тандир володіє формою барила або вази без значного звуження в шийці. Основний матеріал - кераміка і глина, керамічні стінки повинні утримувати жар, глиною замазують щілини і обмазують керамічну основу. Фундаментом для стаціонарного тандиру є земляний насип, а частіше цегляна.

У деяких випадках, кожен бажаючий може спорудити тандир своїми руками з цегли, за умови, що якість глини, з якої зроблений цегла - висока, інакше він швидко потріскається і піч розвалиться. До того ж тандир, зроблений своїми руками, чи буде володіти такими якостями, як виготовлений з дотриманням всіх технологій і підбором глини потрібної якості.

Принцип приготування їжі в тандирі

Найприємніше в тому, що купивши тандир, Ви будете легко справлятися з ним, адже готувати в ньому - одне задоволення!

  1. Заздалегідь приготовані дрова складаються всередину печі, розпалюються, і вичікують час до повного згоряння дров (в днище передбачено отвір, яке служить піддувалом).
  2. Після того, як дрова перетворилися на вугілля, а стінки тандира розігрілися до червоного, піддавали закривається. Піч готова до приготування будь-якої страви.
  3. Внутрішні стінки пічної камери слід трохи скропити водою, щоб страви не приставали, залишаючи шматки після приготування всередині.
  4. Після посадки страв на стінки тандира, їх також необхідно скропити водою, щоб їжа готувалася у вологому середовищі і не висушує.

У разі якщо ви готуєте хліб, тісто необхідно ліпити до стінок печі, а як тільки коржик буде готова, її буде дуже просто зняти зі стіни. М'ясо готується, як правило, на шампурах, які протягнуті через спеціальні отвори в кришці і знаходяться у вертикальному положенні.

Овочі, картопля та інші страви можуть готуватися в металевій тарілці, підвішеною на власниках. Головна перевага тандира - це рівномірна температура у всій печі, що виключає можливість підгоряння, а герметичність посудини не допустить осушення їжі, яка буде обов'язково соковитою і смачною.

При першому приготуванні стінки печі краще змастити олією.

Різновиди тандирів:

  • Електричний. Це відмінний варіант для використання в домашніх умовах, нічим не поступається класичної печі. Приготування хліба, овочів, м'яса, риби та грибів тепер можливо в міській квартирі.
  • Глиняний мобільний. Він невеликих розмірів і використовується для приготування шашликів, хліба та інших страв на дачах.
  • Мобільний. Барбекю для дачі тепер не проблема. Така піч має вигляд невеликого барила, встановлювати його слід на негорючую поверхню, щоб уникнути загоряння. Готувати в ньому можна все, що душа забажає. А шашлики, які виходять в тандирі, стануть вашим улюбленим блюдом.
  • Стаціонарний. Така піч може бути встановлена  на дачі або вашому заміському будинку, досить великих розмірів і використовується для постійного приготування їжі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Футбольный мяч и бутсы: ...
Наступна новина: На Тернопіллі 100-річчя ...

КОМЕНТАРІ