В Житомирській області овруцький район вже визначився з основними напрямками діяльності на 2019-2021 роки

В Житомирській області овруцький район вже визначився з основними напрямками діяльності на 2019-2021 роки

27.12.18 14:20 0 779
Під час засідання Ради регіонального розвитку Овруцького району підбили підсумки впровадження реформи децентралізації на території району у 2015-2018 роках та погодили пропозиції до перспективного плану регіонального розвитку Овруцького району на період 2019-2021 роки.

Засідання Ради регіонального розвитку Овруцького району відбулося 26 грудня. Нагадаємо, що на доручення голови ОДА Ігоря Гундича такі засідання наразі проводять в кожному районі Житомирщини. Ради регіонального розвитку вже провели у Черняхівському, Хорошівському, Чуднівському, Любарському, Попільнянському, Малинському, Коростишівському, Брусилівському, Радомишльському та Коростенському районах.

На в Овруцькому районі створено дві об'єднані територіальні громади (Овруцька міська та Словечанська сільська). Планується створити ще одну громаду - Першотравневу селищну.

За словами голови Овруцької РДА Юрія Дивинського, завдяки реформі децентралізації постійно збільшуються показники районного бюджету. Так у 2015 році бюджет району становив 66,9 млн. грн., в 2018 році – 155,5 млн. грн., а це в 2,3 рази більше.

— «Зростання бюджету дає змогу фінансувати заходи програм підтримки воїнів АТО, їх сімей. У районі ремонтуються школи, дитячі садочки, будинки культури, дороги. Цьогоріч відкрито Інклюзивно-ресурсний центр, де обслуговуються діти з особливими потребами не лише Овруцького, а й сусіднього Народицького району. Велика увага приділяється медичному забезпеченню населення, так влітку відкрили відділення гемодіалізу», - підкреслює голова Овруцької РДА.

На засіданні Ради регіонального розвитку Овруцького району визначилися з пріорітетними напрямками діяльності на 2019-2021 роки:

- будівництво амбулаторій первинної медичної допомоги на 1-2 лікаря з житлом в смт.Першотравневе, селах Покалів та Бондарі;

- будівництво спортивного майданчика зі штучним покриттям для гри у міні-футбол у смт. Першотравневе, влаштування спортивних полів із штучним покриттям у с.Шоломки та с.Норинськ на базі навчальних закладів;

- реконструкція приміщення Овруцької міської бібліотеки для дорослих в центр надання адміністративних послуг Овруцької міської ради;

- будівництво дитячого будинку сімейного типу в Овруцькій ОТГ;

- облаштування медіатек у 10 навчальних закладах району, облаштування кабінетів природничо-математичних дисциплін;

- капітальний ремонт приміщення школи ОНЗ «Словечанська ЗОШ І-ІІІ ступенів»;

- капітальний ремонт (термосанація) опорного закладу освіти «Овруцький заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1»;

- капітальний ремонт спортзалу ДЮСШ;

- капітальний ремонт та термосанація Овруцького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №3;

- будівництво стадіону в селі Словечне.

У рамках ініціативи голови ОДА «Засвітимо Житомирщину» на території району планується впровадження 22 проектів щодо модернізації, капітального ремонту та реконструкції вуличного освітлення населених пунктів району.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині ...
Наступна новина: Тернопільщина отримала ...

КОМЕНТАРІ