Пріоритетні проекти регіонального розвитку Народицької громади: аналіз попередніх та визначення перспективних

Пріоритетні проекти регіонального розвитку Народицької громади: аналіз попередніх та визначення перспективних

30.12.18 08:02 0 486
Вчора, 26 грудня, у Народичах відбулася перша Рада регіонального розвитку, на яку зібралися депутати селищної та районної рад, виконуючі обов'язки старости старостинських округів, освітяни, медики, керівники та працівники установ, підприємств і організацій громади та представники громадських організацій. Під час засідання обговорювали шляхи розв'язання проблемних питань у реалізації реформ в ОТГ та визначали пріоритетні завдання органів виконавчої влади і самоврядування.

Відкрив засідання Ради регіонального розвитку голова Народицької РДА Віктор Пащук, який перш за все окреслив хід децентралізації на теренах району та презентував проекти, які реалізують з початку цього реформаційного процесу. Зокрема, за його словами, завдяки реформі децентралізації з року в рік збільшуються показники бюджету, і нині (на 2019 рік) вони становлять 72,2 мільйони гривень, при цьому бюджет поточного року навіть перевиконано.

Серед перспективних проектів на 2019-2021 роки можна виокремити такі:

- ремонт доріг,

- реконструкція будівлі Народицької гімназії з термосанацією,

- спортивне поле із штучним покриттям в селищі,

- кабінет біології в гімназії та мікроавтобус для відділу освіти,

- реконструкція очисних споруд в селищі, артезіанські свердловини та станції очищення води, капітальний ремонт водогінних мереж населених пунктів громади.

На доручення голови ОДА Ігоря Гундича такі засідання наразі проводять в кожному районі Житомирщини. Ради регіонального розвитку вже провели у Черняхівському, Хорошівському, Чуднівському, Любарському, Попільнянському, Малинському, Коростишівському, Брусилівському, Радомишльському, Коростенському та Овруцькому районах.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ