Плюси та мінуси ломбардів

Плюси та мінуси ломбардів

02.01.19 12:30 0 1666

Незважаючи на популярність короткострокових позик необхідно відзначити, що умови ломбарду не завжди такі хороші, як здаються на перший погляд. Але, на відміну від банків й інших кредитних організацій, процедура оформлення позики в ломбарді значно спрощена.

Далі, ми розглянемо основні "+" та "-" цього виду кредитування. До речі, якщо ви з Харкова і вам потрібна позика, тоді звертайтесь в ломбард "КІТ Груп" (більш детально дивіться тут).

Швидке оформлення - високі відсотки

Основна перевага отримання позики під заставу в ломбарді - це швидкість і простота оформлення позики. Для отримання кредиту достатньо пред'явити лише паспорт, ніякі довідки з роботи або інших документів не вимагається.

У числі головних мінусів цього способу кредитування можна назвати:

  • висока процентна ставка від 0,3 до 2 % в день, відповідно це до 730 % в рік;
  • ломбард завжди занижує оціночну вартість заставного майна.

Незважаючи на високі відсотки, послуги ломбардів завжди затребувані у населення, особливо в тих випадках, коли необхідно терміново виправити навантаження на сімейний бюджет до отримання зарплати.

Що закладають в ломбарді?

В якості застави ломбарди можуть приймати різні види товарів, починаючи від золота, срібла, побутової техніки, і закінчуючи хутряної одягом. Не дивлячись, на те, що теоретично в ломбарді можна закласти будь-яку річ, на практиці все трохи складніше, оскільки об'єкт застави повинен бути ліквідним.

Найчастіше предметами застави виступають золоті або срібні прикраси, їх відсоткова частка становить близько 90% від загальної кількості які закладаються предметів. Слід зазначити, що при оцінці вартості ломбард не враховує унікальність і художню цінність виробів.

Автомобілі також охоче приймають в якості заставного майна, при цьому величина процентної ставки буде залежати як від оціночної вартості авто, так і його терміну експлуатації. Наприклад, за нову машину можна отримати позику на суму від 60 до 70% від її реальної вартості, по процентній ставці від 4 до 5 %.

Обмеження при отримання короткотермінової позики

Єдине обмеження на отримання короткострокової позики - наявність паспорта та досягнення клієнтом повноліття. Що стосується заставного майна, то їм не можуть виступати наступні предмети:

  1. не піддані обробці дорогоцінні камені;
  2. всі види холодної та вогнепальної зброї;
  3. дорогоцінні метали в злитках;
  4. медалі, ордени та інші предмети військової атрибутики.

Висновки

Підіб'ємо підсумок, умови ломбарду такі, що звернутися за короткостроковій позикою має сенс, коли терміново необхідні кошти. В інших випадках, вигідніше скористатися послугами інших кредитних програм.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Переваги кредиту онлайн
Наступна новина: Переваги замовлення ...

КОМЕНТАРІ