Що потрібно враховувати,вибираючи одяг для фітнесу?

Що потрібно враховувати,вибираючи одяг для фітнесу?

02.01.19 22:08 0 30514

Чому ми починаємо займатися фітнесом або записувалися в тренажерний зал? Нам важливий результат, для кожної з нас він завжди різний: стати стрункою, выдкорегувати фігуру, навчитися розслаблятися, підвищити витривалість організму...

Але ж як можна досягти мети, якщо ви не відчуваєте себе комфортно на тренуванні? Важливий не тільки психологічний комфорт на тренуванні (як поводиться група і тренер), але і те як впевнено ми себе почуваємо у власному одязі.

Одяг для спортзалу повинен бути зручним у всіх позах, не здавлювати і не відкривати частини тіла під час присідань, нахилів або стійок на голові.

Яким має бути одяг для фітнесу?

Комфорт - безсумнівно, головний критерій одягу для фітнесу. Під час примірки одягу в магазині, він може здатися вам зручним і ви не помітите жодних можливих вад. Пропонуємо вам звернути увагу на наступні моменти при покупці змінного одягу для занять спортом.

Одяг для фітнесу під різні види тренувань:

  • Йога. Підійдуть лосини і вільні зручні штани, топ без вирізу або майка, яку можна заправити в лосини, боді, комбінезон для йоги, шкарпетки і при бажанні можна купити рукавички для йоги. Краще відмовитися від коротких вільних шортів і топа з вирізом.
  • Степ-аеробіка, спінбайк й інші заняття з інтенсивним навантаженням. Для інтенсивних тренувань краще підбирати зручний «дихаючий» одяг і взуття. Останнє вибирайте якісне та зручне, адже після занять в практично гумовому взутті ваші ноги будуть не в кращому стані.
  • Заняття в тренажерному залі. Одяг також повинна бути максимально зручним, починаючи від білизни, закінчуючи футболкою і лосинами. Від спортивних штанів, які ви носили пару років назад в школі / вузі, краще відмовитися адже вони можуть бути не дуже комфортними для занять в тренажерному залі.

Як визначити ступінь комфорту одягу для занять фітнесом?

Товсті шви, вузькі, що сковують рухи рукави, одяг, який передавлює / стискає внутрішні органи або спадає під час вправ - явно не те, що нам потрібно. Тому, перш, ніж купити одяг, поміряйте його, присядьте, нахиліться, зробіть кілька вправ. При замовленні в інтернеті, уважно прочитайте всі характеристики товару й відгуки, це допоможе вам зрозуміти рівень комфорту. Хоча, не будемо сперечатися, рівень комфорту у кожного може відрізнятися. Одяг для тренувань повинен дозволяти шкірі дихати, тому для кожного виду тренувань пропонують різні варіанти комплектів.

Для занять на повітрі - свої тонкощі

Ви плануєте займатися йогою на повітрі? Для цього підійде той самий одяг, що і для занять в залі, хіба більш відкритий. Якщо ж після спін-байка ви пересіли на справжній велосипед, пам'ятайте, ваш одяг повинен бути помітним для учасників дорожнього руху: чорний одяг з УФ-захистом і зі світловідбиваючими смугами. Також пам'ятайте про шолом і спеціальні сонцезахисні окуляри, які максимально закривають очі.

Матеріал - основа комфорту під час тренування

Під час фізичних навантажень важливо, щоб шкіра мала можливість «дихати», щоб піт не забивав пори. Оптимальний варіант для занять може бути і з бавовни та зі спеціального синтетичного волокна, розробленого безпосередньо для фізичних вправ.

Бавовна та інші натуральні волокна, які використовуються для виготовлення спортивної форми для фітнес-залу, не завжди найкраще рішення, адже бавовна буде вбирати піт як губка і одяг через це стане липким і вологим. Тканина з синтетичними волокнами розроблена так, що ваше тіло «дихає» і піт випаровується.

Вибираючи білизну для занять фітнесом, зупиніть свій вибір на спеціальних спортивних топах і комфортних трусиках без рюшів.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ