Як вибрати якісне насіння овочів і зелені?

Як вибрати якісне насіння овочів і зелені?

03.01.19 14:51 0 1673

Неякісне насіння погано сходять і не радують гарним урожаєм. Як же не помилитися при покупці і що обов'язково повинно бути вказано на упаковці насіння? Про це нам розповість співробітник інтернет-магазину yaskrava.com.ua, в якому безпосередньо можна придбати якісне насіння за доступною ціною.

Покладатися на красу упаковки - не найкраще рішення. По-перше, насіння слід купувати в спеціалізованих магазинах і ні в якому разі не з рук у бабусь, які запевняють, що самі зібрали насіння з кращих плодів, вирощених на власній ділянці. А по-друге, необхідно уважно вивчити інформацію, представлену на зворотному боці пакетика.

Що повинно бути вказано на упаковці?

  1. Назва культури і сорту. Крім того, багато виробників дублюють цю інформацію на латинській мові.
  2. Короткий опис культури і поради по вирощуванню. Це не обов'язкова інформація, але хороший виробник зацікавлений в тому, щоб покупець залишився задоволений насінням, і вони дружно зійшли. Тому найважливіші рекомендації з культивування рослин повинні бути перераховані.
  3. Детальні відомості про виробника. Крім повної назви фірми, повинні бути вказані її адресу, поштовий індекс, телефон, факс і / або адресу електронної пошти.
  4. Відповідність насіння національному стандарту якості із зазначенням його номера (для Росії це ГОСТ 52171-2003, для Білорусі - СТБ 2145-2010, для України - ДСТУ 6006:2008).
  5. Кількість насіння (в штуках) або їх маса (в грамах).
  6. Номер партії і термін придатності насіння. Відповідальні виробники завжди завдають цю інформацію за допомогою спеціальних штампів (зазвичай в нижній частині пакета). Якщо ж цифри нанесені друкарським способом, значить перед вами підробка. Адже упаковка виготовляється заздалегідь, і неможливо передбачити, коли в неї будуть розфасовані насіння.

Терміни зберігання насіння

Насіння можуть вважатися придатними для посіву та через 8-10 років після збору. Але на ділі період, протягом якого вони зберігають високу схожість, виявляється набагато менше. Тому в ідеалі виробники повинні вказувати на упаковці термін (місяць і рік), до якого насіння благополучно збережуться і добре проросте.

Щоб не попастися на виверти недобросовісних виробників, які відсувають цю дату на пізніший термін, враховуйте, скільки часу можуть зберігатися насіння різних овочів без втрати схожості.

Зверніть увагу: відлік ведеться від моменту збору насіння, а не від часу їх фасування. Тому важливо купувати свіжозібране насіння, які зазвичай надходять у продаж в кінці осені і взимку.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: 5 причин,почему люди ...

КОМЕНТАРІ