Почесне звання «Мати-героїня» присвоїли 19-ом жінкам з Тернопільщини

Почесне звання «Мати-героїня» присвоїли 19-ом жінкам з Тернопільщини

04.01.19 13:46 0 583
Тернопільщина – славна своїми сімейними традиціями, багатодітними родинами, матерями, які народили та виховали п'ятеро і більше дітей. У нашій області понад 12 тисяч багатодітних сімей, у яких виховуються понад 40 тис. дітей. 2019-ий рік розпочинаємо із приємного – із вручення нагород «Мати-героїня» 19-ом багатодітним матерям нашого краю. Із почесним званням привітав їх голова ТОДА Степан Барна.

«Хочу подякувати вам за те, що ви є, за те, що ви долучилися до того великого числа родин, котрі своїм прикладом і своїми настановами виховують понад 40 тис. дітей нашого краю. Моє завдання, як голови адміністрації, зробити все для того, щоб діти виховувалися в сім'ях, а не перебували в інтернатах. На жаль, все ще маємо проблему соціального сирітства», – зазначив Степан Барна, звертаючись до матерів, присутніх у залі.

Він поінформував, що понад три тисячі дітей перебувають в інтернатних закладах області. Понад 900 – це діти-сироти. «Але протягом останніх місяців, – продовжив голова ТОДА, – коли ми відкривали будинки сімейного типу в Козові, Підволочиську, Бережанському районі, ми приїжджали в багатодітні сім'ї, які, крім власних дітей, взяли на виховання дітей з будинків-інтернатів. І це говорить про материнську любов, яка дає нам можливість розвивати наш край і будувати нову Україну. Тож, гарного вам святкування Різдва, родинного затишку, вашим родинам радості та успіху, а діти, яких ви виховуєте, нехай будуть вашою гордістю».

« ми пишаємося вами, вашими родинами, вашим вихованням і вашим героїзмом», – підсумував Степан Барна.

Більше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1551506474952932

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Україні запровадили ...
Наступна новина: Вчителі початкових класів ...

КОМЕНТАРІ