Дизель-генератор: Основні характеристики та переваги

Дизель-генератор: Основні характеристики та переваги

04.01.19 14:40 0 1612

Раптове відключення електрики - це завжди дуже неприємно. Добре, якщо це загрожує тільки незбереженням файлів в комп'ютері і неможливістю випити чаю. Але нажаль ціною випадкової аварії в електромережі можуть стати також і людські життя.

На сьогоднішній день розроблені системи забезпечення автономного безперебійного електроживлення. Найпростіші з них - UPS, здатні після відключення електрики ще кілька десятків хвилин підтримувати напругу в мережі, що допомагає або спокійно закінчити роботу та відключити прилади, або перейти на автономне джерело енергії.

В якості такого джерела виступають дизельні електростанції або дизель-генератори (до речі, за доступною ціною їх можна придбати в інтернет-магазині dieselstore.com.ua/generators/dizel-generator/).

Переваги дизельних генераторів

Існують моделі автономних генераторів, які працюють на газі або бензині, але дизель-генератори:

  • по-перше, значно економічніші;
  • по-друге, довговічніші;
  • по-третє, значно дешевші в обслуговуванні;
  • а найголовнішою перевагою дизельних генераторів є їх потужність: моделі на бензин не випускають понад 9-15 кВт, в той час як потужність дизельних генераторів може бути більшою 2500 кВт.

Вибираємо дизель-генератор: що потрібно враховувати?

При виборі дизельного генератора потрібно для початку визначитися з потужністю. Для цього необхідно підрахувати суму споживаної потужності всіх тих пристроїв, які ви збираєтеся живити від генератора, і додати ще трохи. Потім розібратися з двигуном і генератором.

Генератори діляться на:

  1. асинхронні;
  2. синхронні.

Якщо вам необхідно лише підтримувати освітлення в будинку, можна купити генератор асинхронний. Його головна перевага - це низька ціна, а за всіма іншими параметрами він серйозно поступається синхронному, який не боїться перевантажень і що виробляє якісний струм, що підійде і для комп'ютерної мережі, і для серйозного медичного обладнання.

Дизельні двигуни з повітряним охолодженням є найприйнятнішим варіантом для життєзабезпечення невеликого котеджу або офісу. Їх потужність - від 6 до 30 кВт, середнє напрацювання на відмову - до 5000 годин.

Для промислового використання призначені дизельні двигуни з рідинним охолодженням. Вони бувають:

  • низькооборотні;
  • високооборотні.

У низькооборотних багато переваг - вони можуть довгий час працювати без перерви, мають більший ресурс і меншу витрату палива. Але є і недоліки - по вазі, габаритам і ціною вони поступаються високооборотним.

Незалежно від типу генератора, який ви виберете, його покупка стане вкладенням коштів, здатним запобігти великі збитки.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Кодекс етики депутата ...
Наступна новина: Знайти роботу допоможуть ...

КОМЕНТАРІ