Який інвентар потрібен кондитерові для роботи

Який інвентар потрібен кондитерові для роботи

06.01.19 14:04 0 3568

Крім технік, продуктів, тонкощів, кондитеру важливо знати про особливості професійного інвентарю, який здатний істотно полегшити роботу. Залежно від того, що кондитер або пекар бажає отримати в результаті, він може застосовувати особливий кондитерський інвентар (до речі, придбати його можна в інтернет-магазині https://raykonditera.com.ua/ua).

Випічка кондитерських ласощів складається з декількох технологічних процесів. Особливо трудомістким, але, в той же час, захоплюючим етапом приготування кондитерських шедеврів є їх декорування. І якщо раніше кондитерові доводилося робити фактично все вручну, що вимагало багато часу, то сьогодні, завдяки новинкам кондитерського інвентарю, даний процес набагато спростився і скоротився.

Кондитеррський інвентар

В своєму арсеналі кондитеру потрібно мати наступний інвентар:

  • кондитерські мішки, наконечники та шприци;
  • підставки для тортів, форми для нарізки тіста, плунжери;
  • катки та подільники для тіста, а також пристосування для його нарізки;
  • кондитерські пластикові форми, а також форми для випічки, листи;
  • пластикові форми для шоколаду, трафарети для прикраси, печатка для масла;
  • кондитерські кисті, шпателі, скребки та качалки;
  • інвентар для роботи з мастикою, силіконові форми для випічки і заморозки;
  • харчові барвники та мастики.

Спочатку всі інгредієнти, готуються в мисках і каструльках, а після цього готова маса тіста за допомогою качалки розкочується на дошці або столі. Якщо тісто потрібно на деякий час помістити в холодильник, то його загортають в харчову плівку.

Кондитерські вироби виготовляються за певною рецептурою, тому потрібно користуватися кухонними вагами, мірним кухлем та ложками.

Для того, щоб зробити вироби різної форми тісто після розкочування на дошці розрізають ножами, дисковими та фігурними тісторізками, гладкими і гофрованими фігурними виїмками. Такі різці та ножі дозволено використовувати не тільки для тіста, але і для марципану, глазурі та помадки.

Лопатка та віночки потрібні для розмішування інгредієнтів, для збивання різних сумішей, а для більш скрупульозного розмішування застосовується домашній або високопрофесійний міксер. Всі вироби випікаються в формах для випічки або на деках.

Кондитерський мішок або шприц застосовується для прикраси виробів кремами. Кондитерський мішок наповнюється кремом, вставляється потрібна насадка і декорується за бажанням, видавлюючи крем. Залежно від того яка насадка обрана, виходять різні квіти, пелюстки і орнамент з крему. При відсутності кондитерського мішка використовують паперові конусоподібні трубочки, які робляться з пергаментного паперу.

Оздоблювальною сировиною може служити цукор-пудра або какао, які посипаються через дрібне ситечко, що також застосовується для просіювання борошна, яке, в свою чергу, таким чином збагачується киснем.

Це основний перелік кондитерського інвентарю, для виготовлення рецептів різного асортименту, але є ще й додаткові різновиди кондитерського інвентарю, які застосовується в залежності від складності випікається кондитерського або мучного виробу.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Джоггеры - тренд 2019
Наступна новина: Ленты ПВХ пены: Сфера ...

КОМЕНТАРІ