У Житомирі говоритимуть про чеську літературу та феномен Карела Чапека

У Житомирі говоритимуть про чеську літературу та феномен Карела Чапека

09.01.19 11:32 0 726
Про особистість Карела Чапека та його творчі доробки говоритимуть під час літературної зустрічі. Науковці та філологи під час зустрічі, присвяченій чеській літературі, намагатимуться розкрити феномен відомого письменника-фантаста.

Літературна зустріч відбудеться 10 січня 2019 року о 16:30 у Житомирському обласному літературному музеї (м. Житомир, вул. Київська, 45).

Організатори творчого заходу – управління культури та туризму ОДА, Житомирська спілка волинських чехів, кафедра германської філології та зарубіжної літератури ЖДУ ім. І. Франка – запрошують усіх зацікавлених у чеській літературі, або ж поціновувачів творчості Карела Чапека приєднатися до цікавих дискусій.

Програмою літературної зустрічі передбачені такі виступи:

- М.Л. Ліпісівіцький, кандидат філологічних наук, завідувач кафедри германської філології та зарубіжної літератури ЖДУ ім. І. Франка. «"Книга апокрифів" Карела Чапека як сатирична інтерпретація класичних міфологічних та релігійних сюжетів"»;

- Н.І. Астрахан, доктор філологічних наук, професор кафедри германської філології та зарубіжної літератури ЖДУ ім. І. Франка. «Реальність та антиутопія в романі Карела Чапека "Війна з саламандрами"»;

- Л.В. Закалюжний, кандидат філологічних наук, доцент кафедри германської філології та зарубіжної літератури ЖДУ ім. І. Франка. «Чапек відомий і невідомий: драматург, футуролог, садівник».

Нагадаємо, що 12 січня у Житомирі у Музеї космонавтики імені С. Корольова закладуть капсулу часу та проведуть інші тематичні заходи на відзначення дня народження Сергія Корольова.

Довідково. Карел Чапек – чеський письменник, прозаїк та драматург, перекладач, фантаст; класик чеської літератури ХХ століття; автор відомих п'єс – «Фабрика абсолюту», «Гордубал», «Війна з саламандрами», «Звичайне життя», «Кракатит» та ін.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Відтепер сортування ...
Наступна новина: На Тернопіллі стартувала ...

КОМЕНТАРІ