Залізобетон і вироби з нього

Залізобетон і вироби з нього

09.01.19 15:31 0 3117

ЗБВ - абревіатура, яка об'єднує велику групу будівельних виробів із залізобетону. У різної технічної та проектної документації залізобетонні вироби згадуються як збірний залізобетон або залізобетонні конструкції (ЗБК). Залізобетон за полуторавековую історію свого існування показав себе як надійний, довговічний і невибагливий в експлуатації будівельний матеріал. До речі, в Україні ЗБВ за доступною ціною можна придбати на сайті gbi.risteil.com.

Залізобетон і вироби з нього

Перші ЗБВ з'явилися в середині XIX століття. Історія створення залізобетону досить заплутана і сповнена недомовленостей. На роль автора і батька-творця залізобетону претендує кілька кандидатів. Втім для нас, як для споживачів, це не має глобального значення, тому повернемося в наш час. За минулі півтора століття технологія виробництва ЗБВ виробів була відшліфована і вивірена до філігранної точності.

Винахід залізобетону докорінно змінило напрямок розвитку будівельної галузі в цілому. Превалюючі до середини 19 століття матеріали не змогли змагатися з залізобетоном за багатьма параметрами. В основному, мова йде про міцність ЗБВ або ж / б конструкції, її довговічності, стійкості до вологи, перепадів температур, впливу вібраційних навантажень і землетрусів. Маестро залізобетон тут виявився поза конкуренцією.

Залізобетон - склад і властивості

Залізобетон має цілу низку унікальних характеристик, які роблять його незамінним матеріалом для будівництва відповідальних споруд таких як: греблі, гідроелектростанції, дамби, аеродроми, сейсмостійкі конструкції, атомні електростанції і так далі, тощо. Чого вже говорити про звичайний цивільному будівництві. Тут залізобетонні конструкції і ЗБВ так само щільно увійшли в перелік найбільш використовуваних матеріалів, як і цегла, будівельний бетон, дерево, стінові блоки і т.п.

ЗБВ - це комплексні матеріали, що поєднують в собі два основних взаємодіючих елемента: сталеву будівельну арматуру і цементний бетон. Завдяки спільній роботі, ці два "інгредієнта" створюють незамінний поки нічим будівельний матеріал, що володіє високою міцністю на стиск і на аналогічній стійкістю на розтягнення одночасно.

Де застосовуються ЗБВ?

Незважаючи на те, що в останні роки відчутно зросли обсяги монолітного будівництва, споживчий попит на залізобетонні вироби аж ніяк не падає. З них роблять:

  • фундаменти;
  • стіни;
  • перекриття;
  • плити дорожні;
  • колодязні кільця;
  • паркани залізобетонні.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Процедура збільшення ...
Наступна новина: Глюкозамін сульфат і ...

КОМЕНТАРІ