Що таке біметалічний радіатор?

Що таке біметалічний радіатор?

09.01.19 19:45 0 3224

Біметалічні радіатори - популярний вибір для опалення будинку. Що це за тип батарей? Які переваги біметалевих радіаторів? На ці питання ми відповімо в статті.

Батареи из биметалла складаються з 2 металів: сталі та алюмінію. З стали виготовлені внутрішній колектор і вертикальні теплопровідні канали, з алюмінію - зовнішній корпус. Радіатори опалення такого типу ефективно обігрівають великі площі, витримують тиск до 24 (деякі моделі до 35) атмосфер і служать до 50 років.

Особливості біметалевих радіаторів

Головна особливість біметалевих радіаторів в їх конструкції. Сердечник зі сталі здатний витримувати високий тиск, а також перепади тиску в системі опалення. Теплоносій проходить через трубчастий елемент, який передає енергію алюмінієвому теплообміннику. Сталевий сердечник має гладку поверхню. Це перешкоджає накопиченню в батареях сміття з неякісного теплоносія.

Алюмінієвий теплообмінник має підвищену тепловіддачу і складну форму з безліччю повітряних проток для конвекції повітря. Завдяки цій особливості біметалевих радіаторів приміщення швидко нагрівається.

Потужність батареї залежить від кількості секцій, які, в свою чергу, може бути 4, 6, 8 і більше. Цей параметр розраховується індивідуально, в залежності від опалювальної площі. Радіатори доступні в різних розмірах, щоб легко підібрати варіант для вікон різної ширини і з будь-якою висотою підвіконь.

Переваги біметалевих радіаторів

Ми з'ясували, що таке біметалічний радіатор і які його особливості. Але, в чому перевага такого типу батарей перед іншими: алюмінієвими, чавунними, трубчастими і т.д.? У біметалевих радіаторів є мінімум 8 очевидних плюсів:

  1. Термін експлуатації - 20-50 років. Поєднання двох металів гарантує довговічність батареї.
  2. Тепловіддача до 190 Вт (стандартна секція з міжосьовим відстанню 500 мм). Головна перевага біметалевих радіаторів - швидке нагрівання приміщення. Тепловіддача конструкцій з двох металів вище, ніж у одноелементні.
  3. Швидке реагування на команди термостата. Об'єм теплоносія всередині батареї в рази менше, ніж в аналоговому обладнанні, тому керування температурою в приміщенні практично блискавичний.
  4. Надійність. Сталева серцевина витримує тиск до 35 атмосфер і не боїться гідравлічних поштовхів центральної системи опалення.
  5. Стійкість до корозії. З теплоносієм контактує лише сталевий (в деяких моделях мідний) трубчастий елемент, який не сприйнятливий до вологи і неякісним теплоносія. Алюмінієвий корпус залишається повністю ізольованим від вологи.
  6. Невелика вага. Біметалічний радіатор в середньому важить 1,1-1,8 кг. Це значно полегшує доставку, підйом на поверх і установку. До речі, обладнання можна монтувати навіть на гіпсокартонну перегородку.
  7. Простий монтаж. Установка батареї з двох металів можлива як в одно-, так і двотрубну систему опалення через бічні або нижні канали без порушень гідравлічної схеми. Це особливо важливо при модернізації старої системи.
  8. Естетичний зовнішній вигляд. Дизайн радіаторів даного типу лаконічний і гармонійно впишеться в будь-який стиль інтер'єру.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ