4 основних переваги навчання в бізнес-школі

4 основних переваги навчання в бізнес-школі

10.01.19 23:37 0 1628

Плата за навчання в бізнес-школі - це вигідна інвестиція в ваше професійне розвиток, оскільки вона окупається не тільки більш високою зарплатою після випуску, а й знаннями, навичками і вміннями, необхідними для досягнення успіху.

Навчаючись за програмою МВА, студенти отримують кілька цінних навичок, які можна застосувати в різних сферах. Ми виділили чотири основних переваги програм МВА. До речі, якщо в з Києва і бажаєте навчатись в бізнес-школі, то підібрати їх ви можете на сайті https://poisk-firm.ru/city/kiev/category/biznes-shkoly.

Навички широкого застосування

В бізнес-школі ви купуєте нові навички та знання, які допоможуть вам просунутися по кар'єрних сходах. Хоча багато студентів хочуть працювати в сфері фінансів чи консалтингу, технічні та соціальні навички, набуті під час навчання, можна застосувати в самих різних областях.

Сьогодні все більше випускників працює в ІТ-компаніях, охороні здоров'я, легкої промисловості, державних установах, некомерційні організації та інших галузях. У бізнес-школі студенти стають лідерами, вчаться вирішувати проблеми творчо, оволодівають навичками аналітичного і критичного мислення, знайомляться з іншими культурами, розвивають вміння спілкуватися, удосконалюються в роботі з інформаційними технологіями.

Все це стане в нагоді вам у професійній діяльності, який би кар'єрний шлях ви для себе не вибрали. Можливо, ви почнете працювати в фінансовій фірмі на кшталт Morgan Stanley, відкриєте для себе багато нового в області банківських операцій і аналітики, але потім вирішите, що це вам не підходить. Розібравшись у всіх тонкощах бізнесу, ви зможете легко змінити сферу діяльності, оскільки вміння вирішувати проблеми, властиве успішним випускникам бізнес-шкіл, стане в нагоді вам всюди.

Більш високий відсоток зайнятості

В більшості випадків диплом МВА гарантує працевлаштування: у вас буде значно більше шансів залишитися в своїй компанії або влаштуватися на роботу в цікавій для вас галузі. Нещодавно Graduate Management Admission Council опублікував результати щорічного опитування, згідно з якими випускники бізнес-шкіл користуються високим попитом серед роботодавців. Як показало опитування, 96% респондентів вважають, що співробітники з дипломом МВА приносять користь їх компаніям.

Крім того, диплом МВА дозволяє вам виділитися на тлі інших претендентів на посаду. Співробітники агентств по найму стверджують, що в більшості випадків їх клієнти віддають перевагу випускникам бізнес-шкіл. Це свідчить про те, що диплом МВА високо цінується серед керівників компаній.

Роботодавці наймають співробітників за цим критерієм, оскільки вони можуть бути впевнені, що випускник Harvard Business School або Wharton School при Пенсільванському університеті допоможе підприємству своїми цінними навичками і діловим чуттям. Але, звичайно ж, керівники цінують менеджерів, які важко працювали, щоб домогтися підвищення, вивчили свою компанію від «А» до «Я», і завжди виконували поставлені завдання.

З іншого боку, випускники бізнес-шкіл користуються попитом, тому що вони вміють знаходити вихід зі складних ситуацій і адаптуватися до постійно мінливої міжнародної середовищі. Як фахівці, які прийшли ззовні, вони можуть подивитися на компанію з боку, побачити недоліки і усунути їх, а також знайти оригінальні способи вирішення проблем.

Спеціалізація

Більшість програм МВА дозволяють студентам детально вивчити ту чи іншу сферу економіки. Записавшись на спеціалізовані курси, можна ближче познайомитися з декількома галузями або кар'єрними шляхами - ви можете подивитися, чи підходять вони вам, перш ніж зробити остаточний вибір.

Спеціалізовані курси стануть в нагоді тим, хто ще не визначився з подальшою кар'єрою і хто хоче вдосконалити свої навички в тій чи іншій області. Якщо ви вже знаєте, чим хочете займатися - наприклад, цифровим маркетингом, торгівлею нерухомістю, бізнес-аналітикою, соціальними інноваціями, охороною здоров'я тощо - курси зроблять вашу кандидатуру ще більш привабливою для роботодавців.

На сучасному ринку праці конкуренція дуже жорстка. Додавши спеціалізацію в своє резюме, ви зможете виділитися на тлі інших. З іншого боку, якщо ви ще не визначилися або любите міняти сфери діяльності, вам більше підійде загальне бізнес-освіту.

Можливості для налагодження ділових зв'язків

В бізнес-школі ви будете вчитися з талановитими студентами з різних країн, що допоможе вам ознайомитися з різними методами ведення бізнесу, культурами і точками зору. Багато хто вважає, що ділові зв'язки - найцінніший аспект МВА. Постарайтеся завести якомога більше знайомств як на заняттях, так і поза ними. Залишайтеся на зв'язку і після випуску - це відкриє перед вами багато можливостей для професійного розвитку протягом всієї вашої кар'єри.

Більшість провідніх бізнес-шкіл гарантують якісну освіту, но з Огляду на, что вам придется вітратіті на навчання два роки и понад 100 тисяч долларов - самє з ЦІМ роблять програму МВА Воістину безцінною.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ