Житомирщина: щепитися проти грипу ще не пізно,як це зробили понад 2 тис. жителів області

Житомирщина: щепитися проти грипу ще не пізно,як це зробили понад 2 тис. жителів області

11.01.19 08:17 0 469
Вакцинація — найбільш дієвий засіб захисту, що уберігає від захворювання на грипу. Від грипу потрібно вакцинуватися щороку за відсутності протипоказань. Робити це можна протягом всього епідсезону — з осені й до весни.

Центр громадського здоров'я МОЗ України інформує, що зазвичай імунітет формується протягом 2-3-х тижнів після вакцинації. Якщо в цей період людина заразиться вірусом грипу, то захворіти можна. Тому так важливо не затягувати з вакцинацією і зробити щеплення якомога раніше до початку епідемії.

На Житомирщині наразі показник захворюваності на грип та ГРВІ на 6,2% перевищує епідемічний поріг. Про це йдеться в повідомленні Житомирського обласного лабораторного центру. Проте за останній тиждень (перший тиждень року) спостерігалося зменшення захворюваності на 4,4%.

З початку епідсезону проти грипу на Житомирщині щеплено 2013 осіб, серед них 452 дітей. Вірусологічною лабораторією обласного лабораторного центру здійснюється моніторинг циркуляції збудників грипу та ГРВІ. За останній тиждень від 2-х хворих виділений збудник грипу А(Н3N2). В цілому за епідсезон грип А(Н3N2) виділений від 7 хворих. Захворювання на ГРВІ були викликані парагрипом, РС-вірусами, та аденовірусами.

Особливо важливо захиститись від грипу усім, хто відноситься до груп ризику: медпрацівникам, людям літнього віку, вагітним, вчителям, усім, хто працює в місці великого скупчення людей та пацієнтам з хронічними хворобами. Якщо у вас є будь-які запитання щодо вакцинації від грипу та протипоказань — поговоріть зі своїм сімейним лікарем.

Нагадаємо, що цьогоріч в Україні доступні дві вакцини проти грипу: «Ваксігрип Тетра» (Франція) та «Джісі Флю» (Південна Корея) – обидві якісні та безпечні. Вакцину «Ваксігрип Тетра» можна застосовувати для щеплення дітей віком від трьох років, а «Джісі Флю» — від шести місяців.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ