Насіння гібридів кукурудзи: в чому полягають переваги гібридних сортів?

Насіння гібридів кукурудзи: в чому полягають переваги гібридних сортів?

13.01.19 11:08 0 3041

Кукурудзу по праву називають однією з найцінніших сільськогосподарських культур. Її популярності може позаздрити навіть картопля. Велика частина врожаю йде на задоволення потреб тваринництва, в тому числі виробництво комбікорму. Решта активно використовують у харчовій промисловості.

При цьому вирощувати кукурудзу економічно вигідно: прибуток від продажу вирощеної продукції може перевищувати початкові витрати в кілька разів. Вибираючи для вирощування саме кукурудзу, ви не ризикуєте залишитися з нереалізованим урожаєм, адже покупець знайдеться завжди. Рентабельність культури, яка може становити від 400 до 800 %, підтверджують і дані статистики. Так, за мунулий рік площа сівби кукурудзи зросла на 7,1 %, тобто до 2,99 млн. гектарів.

Очевидно, що затребуваність кукурудзи як сільгоспкультури колосальна, і для аграріїв особливо важливим стає питання придбання якісного посівного матеріалу. Так, якщо ви хочете купити якісне насіння кукурудзи - гібриди найкращий вибір.

Чому купити насіння гібридів кукурудзи - найбільш оптимальне рішення?

Кукурудза, як відомо, любить тепло, сонце, відсутність вітру і вологий грунт. На жаль, такий клімат панує далеко не у всіх країнах. Щоб адаптувати сільгоспкультуру до вирощування в місцях з трохи іншим кліматом, розроблені гібридні сорти, які здатні виростати в більш суворих, ніж відповідні для даної культури, умовах.

У кукурудзи є два основних напрямки обробітку:

  • на зерно;
  • на силос і зелений корм;
  • Насіння гібридів кукурудзи стійке до різних негативних чинників, а також забезпечують високу врожайність в далеких від ідеальних умовах.

Основні переваги гібридного насіння

Якщо вам необхідні насіння кукурудзи оптом, задумайтеся про те, щоб купити насіння гібридів кукурудзи.

Незважаючи на те що сьогодні в сільському господарстві використовуються і чисті сорти, і гібриди, багато країн практично повністю відмовилися від звичайного насіння на користь гібридних аналогів. Головна перевага схрещування батьківських сортів полягає в тому, що вихідний матеріал відбирається більш ретельно, а значить, дає більш якісне потомство. Відмінними рисами такого потомства є:

  1. більш раннє дозрівання;
  2. висока врожайність;
  3. низька сприйнятливість до негативних факторів.

За умови несприятливого клімату, гібриди адаптуються набагато краще і здатні видавати стабільний урожай. Незаперечна гідність гібридного насіння - генетична стійкість до хвороботворних бактерій і шкідливих комах. Крім того, гібриди відрізняє рівномірність появи сходів, а також однорідність і високу якість плодів.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ