Народна медицина: що вона собою представляє?

Народна медицина: що вона собою представляє?

14.01.19 16:57 0 1501

Останнім часом багато людей зіткнулися з халатністю та непорядністю медичного персоналу, що заставило багатьох звернутися до методів нетрадиційної медицини. Про переваги і недоліки методів народної медицини сперечаються протягом довгих десятиліть фахівці різних галузей, а також прості громадяни, стурбовані станом свого здоров'я. Давайте ж розберемося в цьому питанні, а розповість нам про всі нюанси Галина Похмурська-Панів - одна із засновниць клініки народної і нетрадиційної медицини "Сестер Похмурських" у Львові.

Неоціненний досвід предків

Народна медицина зібрала багатовіковий досвід наших предків, які знали про те, як ефективно та раціонально використовувати сили природи й її лікувальні властивості.

Однією з позитивних сторін народної медицини є розширення засобів і методів, на які вона спирається. Це досвід, який реалізовувався протягом віків, а то і тисячоліттями і успішно довів свою ефективність. Знання народної медицини передавалися як щось цінне з покоління в покоління протягом довгого часу.

Багатовікова практика + традиції цілительства успішно застосовуються для лікування і в наші часи. Багатьох лякає той факт, що сучасні аптечні ліки агресивно впливають на організм людини. Вони можуть вилікує один органу, але безнадійно постраждає інший. Список протипоказань і шкідливих наслідків після застосування деяких ліків приводить в жах багатьох людей.

Тому все більша кількість людей відмовляється від хімічних препаратів і лікується за допомогою методів фітотерапії. У рослинних ліків мало протипоказань і вони не приносять шкоди здоров'ю. Тим більше, що такий метод лікування обходиться значно дешевше аптечних препаратів, за які потрібно викласти космічні суми.

До наших днів дійшли рецепти старовинних мікстур та лікарських препаратів, які лікують не гірше за них хімічних аналогів. Діапазон їх дії дуже великий: від лікування нежиті до лікування хвороб серця.

Що потрібно пам'ятати про народну медицину?

Однак методами народної медицини слід користуватися обережно. Очікувати від них дива теж не варто. На жаль, часто трапляється так, коли люди не зверталися до лікарів у разі тяжких захворювань, які потребують хірургічного втручання і вмирали. Якщо вирішите йти до лікарів, то краще вибирати місця, де є сучасне медичне обладнання та кваліфіковані кадри.

Не всі лікарі непорядні та некомпетентні, про це слід пам'ятати. Існує велика кількість так званих народних цілителів, які можуть не тільки не вилікувати, а й сильно нашкодити вашому здоров'ю. Краще відмовитися від звернення до них, так як в цій сфері трапляється багато випадків шахрайства. Не всі хвороби можна вилікувати за допомогою засобів народної медицини. Але бувало й таке, що офіційна медицина відмовлялася від безнадійного хворого, а його потім рятує саме нетрадиційне цілительство.

Методи народної медицини служать відмінним профілактичним засобом для лікування багатьох захворювань. Але в разі серйозних нездужань потрібно все-таки звернутися в клініку. Можливо, хворому потрібна термінова операція, і її відтягування може привести до летального результату. Багато лікарів поєднують у своїй практиці традиційні та нетрадиційні методи лікування, що значно підвищує їх кваліфікацію. Комплексне лікування, на думку фахівців, є найбільш ефективним заходом для лікування багатьох захворювань.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ