Чернігів: Одержуєш субсидію? Можеш встановити лічильники води безкоштовно!

Чернігів: Одержуєш субсидію? Можеш встановити лічильники води безкоштовно!

15.01.19 08:59 0 1085
Цього року чернігівці, які отримують субсидії, також мають можливість безкоштовно встановити в своїй квартирі лічильники води. Продовжує діяти Програма встановлення засобів обліку гарячого та холодного водопостачання мешканцям міста Чернігів на 2017-2020 роки.

Більше того: коло тих, хто має право на таку пільгу, нещодавно розширене. Це зроблено у відповідь на значну кількість звернень громадян. Приміром, часто виникали ситуація, коли власником квартири є одна особа, а субсидію отримує інша, що є родичом власника помешкання. Тож рішенням Чернігівської міської ради від 27 вересня 2018 року № 34/VII – 5 до вказаної Програми внесено зміни, завдяки яким право на встановлення лічильників гарячої та холодної води за кошти міського бюджету тепер мають отримувачі субсидії (не власники квартири), якщо власниками за місцем реєстрації отримувачів субсидії є члени їх сім'ї. Єдина умова - власник помешкання обов'язково має надати письмову згоду на участь одержувача субсидії у Програмі та встановлення приладів обліку в квартирі, що йому належить.

Окрім документів, що необхідні для участі в Програмі, отримувачам субсидій (не власникам квартири) треба надати:

* документи та їх копії, що підтверджують родинний зв'язок з власником такого житлового приміщення (свідоцтво про народження, свідоцтво про шлюб, копію паспорта громадянина України).

* члени сім'ї отримувача субсидії (власники квартири) мають надати письмову згоду на участь в Програмі останнього та на встановлення приладів обліку у житловому приміщенні що є їх власністю. Станом на 09.01.2019 в Чернігові цією Програмою встановлення засобів обліку гарячого та холодного водопостачання вже скористалися 3390 абонентів. Їм встановлено 4720 квартирних лічильників холодної та гарячої води.

Відповіді на найбільш поширені питання щодо участі у Програмі:

1. Де можна ознайомитися з Програмою по встановленню лічильників?

«Програма встановлення засобів обліку гарячого та холодного водопостачання мешканцям міста Чернігова на 2017-2020 роки» була затверджена рішенням 16 сесії Чернігівської міської ради 28 лютого 2017 року. Текст Програми за посиланням. Зміни до Програми (Додаток до рішення міської ради « 27 » вересня 2018 року № 34/VII – 5)

2. На кого орієнтована Програма?

Програма орієнтована на мешканців міста Чернігова, які отримують послугу з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) та отримують субсидію на сплату вартості отриманих комунальних послуг.

3. Які умови встановлення лічильників?

Встановлення приладів обліку здійснюється одноразово та за умов:

* відсутності відповідних приладів обліку води у житловому приміщенні;

* що заявник є власником або співвласником житлового приміщення (власність набута в порядку не забороненому законодавством України), користувачем житла житлового фонду комунальної власності;

* проживає за місцем реєстрації;

* отримувачі субсидії (не власники квартири), якщо власниками житлового приміщення за місцем їх реєстрації є члени сім'ї; (Додаток до рішення міської ради « 27 » вересня 2018 року № 34/VII – 5)

* отримує субсидію на сплату комунальних послуг.

4. Які документи потрібно надати для того, щоб прийняти участь у Програмі?

Встановлення приладів обліку здійснюється на підставі заяви, яка подається до КП «Чернігівводоканал» Чернігівської міської ради (абонентський відділ) власником (наймачем – для неприватизованого житла), який отримує субсидію на сплату комунальних послуг.

Заява подається особисто, на бланку, отриманому в абонентській службі КП «Чернігівводоканал».

Для постановки на чергу заявник має надати довідку про склад сім'ї та копії наступних документів (з пред'явленням їх оригіналів):

* Копію паспорту громадянина України;

* Копію реєстраційного номера облікової картки платника податків;

* Копію правовстановлюючих документи на житло.



отримувачі субсидії (не власники квартири) одночасно з заявою мають надати документи та їх копії, що підтверджують родинний зв'язок з власником такого житлового приміщення (свідоцтво про народження, свідоцтво про шлюб, копію паспорта громадянина України). Також члени сім'ї отримувача субсидії (власники квартири) мають надати письмову згоду на участь в Програмі останнього та встановлення приладів обліку у житловому приміщенні що є їх власністю (Додаток до рішення міської ради « 27 » вересня 2018 року № 34/VII – 5)

5. Яким чином формується черга на встановлення лічильників?

Черга на встановлення лічильників формується шляхом внесення прізвищ заявників в Реєстр.

Про включення до «Програми встановлення засобів обліку гарячого та холодного водопостачання мешканцям міста Чернігова на 2017-2020 роки» абонента буде повідомлено додатково, після погодження Реєстру управліннями праці та соціального захисту населення районних у місті Чернігові рад.

6. Де проходить прийом заяв та документів на встановлення лічильників?

Прийом заяв від громадян щодо включення до «Програми встановлення засобів обліку гарячого та холодного водопостачання мешканцям міста Чернігова на 2017-2020 роки» розпочнеться з 20 березня 2017 року в приміщенні абонентського відділу КП «Чернігівводоканал» за адресою: м. Чернігів, вул. Київська, 14,А.

Довідки та консультації з цього питання можна отримати за телефоном в Чернігові: 0800505051 дод.3 (безкоштовний)

За інф. КП «Чернігівводоканал»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині триває ...
Наступна новина: У Тернополі стартував ...

КОМЕНТАРІ