Тепла підлога (теплый пол) в міжсезоння

Тепла підлога (теплый пол) в міжсезоння

15.01.19 11:53 0 2407

Про переваги теплої підлоги в ракурсі утеплення в зимовий, тобто прохолодний період часу року, говорилося багато. Але така підлога не менше корисний і часто застосовується і в період міжсезоння, і навіть влітку, адже ще з давніх часів приказка говорить про те, що ноги треба тримати в теплі, а для голови прийнятна і прохолода.

Відповідно до розроблених нормативів центральне опалення включається, коли середня температура навколишнього середовища тримається на рівні 8 0 С і нижче більше п'яти днів. Відповідно відключається, коли середньодобова температура перевищує цей показник. При цьому перехідний період, коли вже будинок встиг охолонути, але ще не включено опалення в умовах нестабільної погоди може суттєво затягтися.

Дана проблема менш виражена у жителів приватного сектора і тих, хто вже користується повністю автономним опаленням. Однак навіть в такому випадку залишається період, коли немає необхідності опалювати весь будинок, а ось залишити ноги в теплі хотілося б. І в першому, і в другому випадку поліпшити якість життя, створити більший комфорт і подбати про здоров'я допоможе тепла підлога.

Що важливо знати про теплу підлогу?

Опалювальний сезон в умовах помірного клімату відповідно до зазначених вище норм триває в середньому від 160 до 180 днів, тобто до півроку. Залежно від регіону (південного або північного) період міжсезоння (від зими до весни і від осені до зими) триває від 60 до 100 днів. Межсезоньем в разі кліматичних показань називають період між двома яскраво вираженими порами року.

Таким чином, опалення будинку в обов'язковому порядку проводиться мінімум півроку і ще 2-4 місяці міжсезоння в тих будинках, де можливий автономний обігрів. Тобто, тепла підлога, як частина домашнього опалення, може бути задіяний до 10 місяців в році.

Перш ніж говорити про активне використання теплої підлоги, нагадаємо, що він буває кількох видів:

  1. електричний (до речі, купить теплый пол электрический можна в інтернет-магазині tepliy-pol.com.ua);
  2. водяний;
  3. плівковий (інфрачервоний);
  4. термомати.

Кожен з видів має свої переваги і недоліки. Але роблячи вибір на ту чи іншу користь, необхідно враховувати і можливість їх використання тривалий період, а також періодичні включення-виключення, коли температура на вулиці коливається від +8 до +20 (в наші дні такі коливання добових температур нерідкі).

Так, наприклад, якщо водяна підлога може бути організована, як частина центрального опалення будинку, тобто її включення в міжсезоння не завжди доречне. Електрична ж тепла підлога може бути незалежною від загальної системи опалення будинку, проте необхідно контролювати енерговитратність тривалого опалювального періоду.

Не тільки нагрівальний елемент впливає на комфорт при опаленні підлоги, фундаментальне значення має також матеріал заливки. Самі теплі підлоги почали створюватися як гармонійний розвиток залізобетонних технологій. Але якщо перший матеріал для заливки був цемент, прекрасно переносить постійні температури, то на сьогоднішній день існує безліч високоефективних сумішей, придатних і для змінного нагрівання.

Висновки

Отже, плануючи використовувати теплу підлогу не тільки в системі центрального опалення, а й в якості додаткового обігріву в період міжсезоння, необхідно ретельно підійти до вибору системи.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Переваги і призначення ...

КОМЕНТАРІ