Переваги і призначення широкоформатного друку

Переваги і призначення широкоформатного друку

15.01.19 23:34 0 1592

Сьогодні широкоформатний друк найбільш поширеним і ефективним способом отримання кольорових зображень великого розміру. В якості носіїв, на яких виконується широкоформатний друк, використовують всілякі матеріали у вигляді листів і рулонів. Вони можуть бути паперовими, плівковими, тканинними, у вигляді спеціальної сітки. Технології та обладнання, яке застосовується для широкоформатного друку, забезпечують отримання якісних кольорових зображень будь-якого розміру, включаючи особливо великий.

Друкарська машина (принтер), на якому виконується широкоформатний друк досить масивне обладнання, яке може займати ціле приміщення. Дизайнерська складова забезпечується комп'ютером, який призначений для підготовки макетів для широкоформатного друку. До речі, на сайті mediaprint.kiev.ua можна придбати обладнання та витратні матеріали для широкоформатного друку за доступною ціною.

Де затребуваний широкоформатний друк?

Основний напрямок використання широкоформатного друку це, безсумнівно, реклама. Рекламні зображення, створені за допомогою технологій широкоформатного друку, сьогодні можна зустріти скрізь на комерційних і житлових будівлях, в закладах громадського харчування, у вигляді розтяжок і білбордів на вулицях міста. Це не дивно, адже на сьогоднішній день широкоформатний друк пропонує найрізноманітніші можливості для створення помітною і ефективної реклами.

Ще однією перевагою широкоформатного друку її відносно невисока вартість у порівнянні з витратами на рекламу в пресі і на телебаченні.

Залежно від напрямку використання, виділяють зовнішню і інтер'єрну друк. Зовнішня широкоформатний друк виконується з застосуванням спеціальних матеріалів, які мають підвищену стійкість до несприятливих впливів зовнішнього середовища. Інтер'єрний друк в цьому сенсі менш вимоглива тут на перший план виходить якість нанесення зображення і його розширення.

При широкоформатного друку можуть застосовуватися найрізноманітніші матеріали. Найбільшого поширення на сьогоднішній день отримала широкоформатний друк на банерній тканині спеціальному матеріалі, для зміцнення якого застосовуються вінілові нитки. Настільки висока популярність широкоформатного друку на банерній тканині обумовлена ​​її значною стійкістю, яка дозволяє використовувати рекламний носій від року до трьох років, а також привабливим зовнішнім виглядом наноситься на такий матеріал зображення.

Широкоформатний друк на папері має найнижчу собівартість у порівнянні з іншими матеріалами, але при цьому термін експлуатації такого носія обмежений одним-двома місяцями.

Широкоформатний друк для оформлення торгових точок, стендів, рекламних площ в транспорті, як правило, виконується на самоклеющейся плівці. Така реклама має достатню стійкість до різних ушкоджень і виглядає яскраво і барвисто.

Матеріали для широкоформатного друку

Банерна сітка, яка використовується в якості матеріалу для широкоформатного друку, світло і повітропроникною і здатна вловлювати пилові частинки. Зазвичай її застосовують для оформлення будмайданчиків, а також для реклами на транспорті.

Очевидно, що при виборі матеріалу для широкоформатного друку необхідно враховувати безліч факторів, починаючи з місця розташування рекламного носія (зовнішня або інтер'єрний друк) і закінчуючи цільовою спрямованістю реклами.

Широкоформатний друк може виконуватися з використанням різних видів чорнила, серед яких УФ-отверждаемие, масляні, водні, екосольвентні і сольвентні. Вибір конкретного виду чорнила здійснюється виходячи з типу носія широкоформатного друку і цільового призначення реклами. Так, інтер'єрний друк вимагає дуже високої роздільної здатності та колірної відповідності. Застосування водного чорнила, при якому фарба наноситься на саму поверхню без попереднього покриття, дозволяє домогтися саме такого результату, який необхідний для якісної інтер'єрної друку.

На відміну від інтер'єрної друку, основна вимога до широкоформатного друку для зовнішнього використання полягає в її значну стійкість до атмосферних впливів. При цьому якість передачі кольору не настільки критично, як для інтер'єрної друку. Саме тому оптимальними чорнилом в даному випадку будуть сольвентні.

Екосольвентні чорнило об'єднують в собі характеристики водних і сольвентних, володіючи високою стійкістю і непоганою якістю передачі кольору.

Інтер'єрний друк виконується також за допомогою масляних чорнила. Вони повністю безпечні і екологічні, при цьому кольори виходять яскравими і насиченими. Інтер'єрний друк з використанням масляних чорнила не потребує додаткового ламінуванні, на матеріал наноситься лише аппретірующімі розчин.

Найбільш просунутим методом на сьогоднішній день вважається друк за допомогою УФ-затвердіваючі чорнила.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ