Традиційне свято Маланки відбулося на Тернопільщині

Традиційне свято Маланки відбулося на Тернопільщині

16.01.19 12:54 0 717
Естафету проведення свята Маланки 14 січня перейняло село Синьків Заліщицького району. А напередодні феєричне дійство охопило Борщівщину, де унікальний дух єдності й автентичних українських традицій жителі Тернопілля та гості нашого краю мали змогу відчути у селах Устя та Горошова.

Святкування зібрали чимало гостей не лише з околиць вказаних населених пунктів — на забаву приїхали й мешканці сусідніх областей. Багато хто завітав вперше й був приємно вражений неповторним колоритом і атмосферою дійства.

Присутні на святі у Синькові мали змогу відчути себе учасниками народного гуляння у давніх українських звичаях, адже, як правило, до Маланки тут готуються заздалегідь, ретельно підбираючи образи й цікаву святкову програму. Учасники більше десятка фольклорних колективів постали в образах міфічних персонажів та казкових героїв. Найкращі отримали нагороди.

Цікавою особливістю святкування Маланки на Тернопільщині є імпровізовані «блок-пости», що діють при в'їзді у село. Тут спиняють учасники дійства, перевдягнені у форми військових та поліціянтів. Для того, аби проїхати далі, гостям фестивалю необхідно виконати певні завдання. В той же час сільськими вулицями до ранку ходять українські гетьмани, козаки та колоритні казкові персонажі.

«Україна являється центром європейської культури і завдяки подібним заходам відроджуються наші традиції та духовне єство, що ідентифікує українську націю. Бо як відомо, нація гине не від кулі, а зникає, втративши свою самобутню культуру, мову і традиції», — переконаний народний депутат України Олег Барна.

Збільшення території святкування Маланки дає можливість сформувати позитивний туристичний імідж області, підкреслив голова Заліщицької райдержадміністрації Борис Шипітка.

«З кожним роком свято Маланки у Синькові набирає все більшого розмаху й популярності. Кожен, хто завітає на цей карнавал народного мистецтва, може сповна відчути кращі традиції, якими багата наша Тернопільщина», — підсумував Борис Шипітка.

Більше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1565644186872494

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернопільському ...
Наступна новина: Основні ініціативи в дії: ...

КОМЕНТАРІ