Робота на Півночі: всі «за» та «проти»

Робота на Півночі: всі «за» та «проти»

17.01.19 14:53 0 1173

Знайомий і звичний всім графік роботи з понеділка по п'ятницю - сьогодні вже далеко не єдиний спосіб організації робочого процесу. В даний час нікого не здивуєш вільним графіком або роботою на дому. Але найпоширенішим способом організації трудової діяльності крім стандартного є робота вахтою. Більшість росіян вахту сприймають як роботу на Півночі. До речі, якщо вас цікавить вахта на севере свежие вакансии ви знайдете на сайті http://mining24.ru/.

Будівництво, видобуток корисних копалин і дорогоцінних металів - ось основний, але далеко не повний список видів діяльності, де затребувана робота на півночі вахтою. Дуже затребувані в районах Крайньої півночі водії, машиністи різної спецтехніки, бурильники, стропальники, монтажники тощо Просто відзначимо, що список вакансій для роботи на півночі можна досить довго перераховувати. Звичайно фахівці високого рівня завжди в ціні, однак знайти роботу на півночі без досвіду роботи теж реально. Для цього треба відправити своє резюме в ті організації, де потрібні фахівці вашого профілю. Адже повинні ж молоді фахівці десь набратися досвіду?!

Вважається, що робота на півночі - для чоловіків. І це не дивно, адже в більшості випадків передбачається фізична праця. Проте, сьогодні і жінкам не важко буде знайти роботу вахтою. Сьогодні на півночі працюють не тільки нафто-, газодобувні компанії, але і фірми, що обслуговують вахтові селища. А це означає, що на півночі є і «жіночі» вакансії, такі як кухар, прибиральник приміщень, комендант і т.д. Тому робота на півночі для жінок сьогодні аж ніяк не виняток з правил, а буденне явище.

Перш ніж влаштуватися на роботу вахтою, треба зважити всі «за» та «проти».

Плюси:

  1. Найбільший плюс - це відносно високий рівень оплати праці. Найчастіше роботу вахтою вибирають жителі невеликих міст і сіл, де рівень зарплати невисокий. А на зарплату в умовах Крайньої Півночі і в умовах підвищеної небезпеки багато вахтовики здатні прогодувати сім'ю в своїх рідних містах. А ще - відпустка через кожні 30 днів (або навіть через 15!), Так як організація трудового процесу на вахті є рівне співвідношення кількості днів роботи і відпочинку.
  2. Працюючи за звичайним графіком 5/2, працівників «заїдає» буденність. А ось їдучи на вахту, цього можна повністю уникнути: йде постійна зміна обстановки для працівника, нові враження. Люди, що працюють вахтою, менш схильні до депресій, так як для них не існує поняття рутини. Робота, що припускає тимчасову зміну місця проживання, дає людині нові враження, нові соціальні контакти, а часом - і знайомство з іншою культурою.

Мінуси

Це, звичайно, все добре, але їдучи на роботу вахтою, не варто забувати і про мінуси:

  • По-перше, це обмеження за віком і станом здоров'я. Цей фактор особливо важливий для тих, хто збирається на заробітки в умовах підвищеної небезпеки. Робота на бурових і шахтах, будівництво великих об'єктів в районах Крайньої Півночі - це, перш за все, щоденний ризик. Чи треба говорити, що дотримання правил техніки безпеки і оформлення страховки повинні бути для вахтовиків в пріоритеті.
  • Також варто уникати недобросовісних роботодавців: перш ніж влаштуватися на роботу, треба пошукати інформацію про компанію в інтернеті або в інших джерелах. І величезний недолік роботи вахтою то, що ти надовго їдеш з дому. На щастя, сучасні засоби зв'язку допомагають залишатися на зв'язку з рідними, навіть коли вони далеко.

Будь-яка робота не позбавлена своїх переваг і недоліків. Вибір завжди за вами.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Успешный бизнес на ...

КОМЕНТАРІ