Як вибрати офісний папір?

Як вибрати офісний папір?

17.01.19 18:55 0 1786

Незважаючи на той факт, що комп'ютери все більше переважають в офісах, піти від паперової документації не вдається. Інформація, відображена на папері набагато наочніше в порівнянні з цифровим варіантом. До того ж комп'ютер не завжди може виявитися під рукою.

Способів відображення цифрової інформації на папері предостатньо: копіювальні машини, принтери, друкарські машинки і т. д. Для кожного з цих пристроїв має використовуватись офисная бумага певного типу. У разі ж універсального підходу до її вибору, термін служби пристрою може істотно скоротитися.

Офісний папір - загальні відомості

Сучасний ринок канцелярського приладдя має величезним вибором матеріалів для друку. Виробники паперу А4 пропонують сотні найменувань, що робить питання її вибору досить нелегким. Офісний працівник просто зобов'язаний вміти правильно вибрати необхідний тип паперу.

Існує три грейда (класу) офісного паперу (А, В, С). Вони застосовуються для різних типів друкованих пристроїв і виділяються в залежності від завдань, для вирішення яких призначені:

  1. Клас С. Папір А4 економ - класу С використовується при односторонньому друці на невеликих машинах з низькою швидкістю.
  2. Клас В. Застосовується при двосторонньої чорно-білого друку (дуплекс) на апаратах володіють хорошою швидкістю.
  3. Клас А. Папір класу А, яка має найкращу білизною і гладкістю поверхні, використовується для якісного друку кольорових зображень. Такий папір краще за інших передає кольори і відтінки. Все це важливо, тому що неправильний її вибір зведе нанівець всі технічні характеристики гарної машини.

Вибір офісного паперу

Великі виробники офісної техніки, такі як Xerox, Canon, HP виробляють також офісний папір для своїх пристроїв. Використовуючи папір, рекомендований для певної машини можна уникнути багатьох проблем і виключити часті виклики фахівців з технічного обслуговування.

Якщо ж папір купується поза рекомендацій виробника, потрібно пам'ятати, що її якість залежить від безлічі факторів. Оцінювати офісний папір по якомусь одному показнику (наприклад, білизні) помилково. Потрібно обов'язково подивитися папір на світло. Якщо структура неоднорідна і присутній «хмарність», є ризик закручування і замінанія при друку. Не завадить також уважно розглянути і помацати торець паперової стопки на якість різу і кількість паперового пилу.

Незважаючи на подібні рекомендації з великою часткою ймовірності можна стверджувати, що визначити якість паперу на око під силу тільки професіоналові. Звичайний же користувач, щоб уникнути неприємних наслідків може лише спостерігати за роботою обладнання і якістю друку. Якщо якість відбитків низьке або виникають інші проблеми в роботі обладнання, необхідно відразу ж змінити друкований матеріал попередньо порадившись з представником виробника устаткування.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Склопластик: що потрібно ...
Наступна новина: Выбираем чехол для iPhone ...

КОМЕНТАРІ