Як продовжиться деінституціалізація на Житомирщині

Як продовжиться деінституціалізація на Житомирщині

18.01.19 11:09 0 1026
Визначити потреби кожної дитини та трансформувати перші інтернатні заклади – саме такі завдання ставлять на Житомирщині на 2019 рік у рамках реформи деінституціалізації.

Про це розповідає начальник управління освіти і науки ОДА Лариса Шевчук.

— «У минулому році ми зробили дуже важливу роботу – Житомирщина першою розробила і затвердила Регіональний план реформування системи інституційного догляду і виховання дітей, провели аналіз мережі інтернатних закладів. Тепер діємо за цим планом. Плануємо, що активно долучатимуться громади і створюватимуть необхідні соціальні послуги для сімей», – зазначила Лариса Шевчук.

У 2018 році завдяки запровадженню інклюзивного навчання 872 дитини виховувалися у сім'ї та навчалися у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах.

Крім того, за інформацією служби у справах дітей ОДА, за минулий рік збільшилася кількість дітей, які виховуються у сімейних формах виховання. Так, з 2994 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського виховання, 92% виховуються у родинах. Лише 161 дитина з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, знаходиться в інтернатних закладах.

За словами Лариси Шевчук, цьогоріч Житомирщина також розпочне трансформацію інтернатних закладів.

— «Зараз формуємо команду спеціалістів, які пройдуть навчання від Фундації Lumos за міжнародними стандартами. Маємо визначити для кожної дитини, чому вона опинилася в інтернаті, які послуги на місцях їй необхідно створити, щоб вона могла жити у родині, навчатися і розвиватися разом зі своїми однолітками», – розповіла начальник управління освіти і науки ОДА.

Також для кожного інтернату будуть розроблені плани розвитку і трансформації, щоб ці заклади могли продовжити роботу в напрямку надання послуг дітям та сім'ям – навчальних, реабілітаційних, виховних тощо.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі у Ланівцях ...
Наступна новина: Кредит на карту онлайн: що ...

КОМЕНТАРІ