На Тернопіллі у Ланівцях представили проект до Дня пам'яті захисників Донецького аеропорту

На Тернопіллі у Ланівцях представили проект до Дня пам'яті захисників Донецького аеропорту

18.01.19 10:55 0 1121
Хвилюючі емоції, гордість і водночас невимовний сум викликає виставка 22-річного художника Олега Дробоцький, який представив у Ланівцях свої картини про оборону Донецького аеропорту. На цю виставку в рамках проекту "Простір міста: митці поза музеями" не міг не зайти й голова ТОДА Степан Барна.

На майданчику виставки в Культурному центрі в Ланівцях також представлені документальні матеріали, передані Сергієм Гончаруком, учасником оборони Донецького аеропорту. Символічно Олег назвав свої роботи "Донецьк. Аеропорт", адже попереду 20 січня, що вважається Днем пам'яті захисників Донецького аеропорту. Його оборона, нагадаємо, тривала 242 дні.

"Трохи незвичний формат виставки, - зазначив голова Степан Барна, оглянувши зали, де вона відбувається. - Але я побачив і відчув завдяки Олегові цю атмосферу. Я дякую тобі за ідею та бажанню увіковічнювати пам'ять наших героїв, котрі віддали життя за Україну".

Степан Барна також наголосив, що ми пам'ятаємо тих, хто захищав Донецький аеропорт і пам'ятаємо загиблих хлопців з Тернопільщини, а їх - понад 90 за період російської агресії. Тому тепер, акцентував він, важливий елемент просвітницької складової: щоб те, що було тоді не повторилося в майбутньому.

"А найважливіше, - додав голова ТОДА, - це те, щоб такі виставки та інсталяції могли побачили якомога більше людей в області".

"Тому запрошую, Олеже, до нас в обласну державну адміністрацію, де ми традиційно у фойє проводимо тематичні виставки", - звернувся Степан Барна до Олега.

Довідково,

Олег Дробоцький родом із села Вербовець Лановецького району. він навчається на четвертому курсі Львівської національної академії мистецтв, факультет ДПМ. З 2017 року - активний учасник виставок та благодійних проектів. Куратор проекту "Донецьк. Аеропорт" - Іван Лобунь.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Як продовжиться ...

КОМЕНТАРІ