Учасник бойових дій Микола Казюк: Соборність – це як покликання. Його неможливо навчити чи примусити відчути. Воно… в серці

Учасник бойових дій Микола Казюк: Соборність – це як покликання. Його неможливо навчити чи примусити відчути. Воно… в серці

20.01.19 08:42 0 571
Соборна Україна, яка вона? Що таке соборність і як ми її розуміємо? Що означає бути українцем та жити в соборній державі? Напередодні 100-річчя Соборності України відповіді на ці запитання ми спробували отримати від відомих тернополян, людей, які щодня докладають зусиль для того, щоб Україна була й Україна розвивалася. Митці, бійці, волонтери, активісти, вчителі та духовні наставники. Їм слово.

«Соборність це – не просто спільне громадянство людей, – вважає учасник бойових дій на Сході України Микола Казюк. – Це внутрішній душевний стан, що об'єднує українців, готових жертвувати собою заради своєї держави».

«Це те, що об'єднало людей, які стали на захист своєї Батьківщини, – каже він. – Це батьки, які продовжили справу своїх загиблих дітей. Це українці, які не жили в Україні, але готові були зробити все заради нашої перемоги. Соборність – це як покликання. Його неможливо пояснити. Неможливо навчити чи примусити відчути. Воно… в серці».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ