Ще будучи студенткою зрозуміла,що нам потрібна єдина держава,єдина Україна,– директор Спеціалізованої мистецької школи ім. Ігоря Герети Марія Гудима

Ще будучи студенткою зрозуміла,що нам потрібна єдина держава,єдина Україна,– директор Спеціалізованої мистецької школи ім. Ігоря Герети Марія Гудима

20.01.19 10:42 0 671
Соборна Україна, яка вона? Що таке соборність і як ми її розуміємо? Що означає бути українцем та жити в соборній державі? Напередодні 100-річчя Соборності України відповіді на ці запитання ми спробували отримати від відомих тернополян, людей, які щодня докладають зусиль для того, щоб Україна була й Україна розвивалася. Митці, бійці, волонтери, активісти, вчителі та духовні наставники. Їм слово.

«Напевно кожна людина в своєму житті поняття соборності визначає для себе по-особливому, – каже директор Тернопільського ліцею №21 «Спеціалізована мистецька школа ім. Ігоря Герети» Марія Гудима. – Для мене відчуття єдності України розпочалося тоді, коли я вперше, дівчинка із села Тернопільської області, стала студенткою інституту у Хмельницькому. Тоді ми вперше студенти зі всієї України на революції на граніті об'єдналися заради спільної мети, для того, щоб наша держава була єдиною, незалежною і могутньою».

«І саме тоді, – продовжує Марія Гудима, – спілкуючись зі своїми ровесниками із різних областей України, я відчула потребу в єдності України. святкуючи 100 років Соборності, ми всі розуміємо важливість цієї події. Розуміємо, що нам потрібна єдина держава, єдина Україна».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Напередодні ...
Наступна новина: На Тернопіллі в Бучачі ...

КОМЕНТАРІ