Петро Порошенко на Житомирщині: Українські спецпризначенці були,є і будуть елітою Збройних сил України

Петро Порошенко на Житомирщині: Українські спецпризначенці були,є і будуть елітою Збройних сил України

20.01.19 09:19 0 461
Президент України Петро Порошенко зустрівся із військовослужбовцями Сил спеціальних операцій Збройних Сил України, де вручив офіційний прапор сил спецпризначення.

Зустріч проходила 17 січня, на базі 142-го навчально-тренувального центру, що у Бердичівському районі. Участь у заходах також взяв Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, голова Житомирської ОДА Ігор Гундич, голова обласної ради Володимир Ширма, народні депутати України Володимир Арешонков та Олександр Ревега.

— «Українські спецпризначенці були, є і будуть елітою Збройних сил України. Ви майстерно робите свою роботу, на практиці реалізуючи власне ж кредо «Переваги якості над кількістю». Військовослужбовці-спецпризначенці провели багато операцій, відбиваючи російську агресію на сході нашої держави. Зокрема, під час звільнення нашими військами міст та селищ українського Донбасу – Маріуполя, Слов'янська, Краматорська, Лиману, Сіверську, Мар'янки і багатьох інших. Ви брали активну участь в обороні Донецького та Луганського аеропортів, міст Бахмут і Авросіївка, брали участь в штурмах і обороні Савур-Могили. Рятували наших пілотів, збитих над окупованою територією. Підрозділами спецпризначення було знищено і взято в полон значну кількість окупантів, захоплено багато зразків ворожого озброєння, яке в подальшому, хочу окремо наголосити, склало потужну доказову базу в міжнародних судах, які наша держава ініціювала проти країни-агресора – Російської Федерації», – звернувся до спецпризначенців Петро Порошенко.

Президент України Петро Порошенко вручив військовослужбовцями-спецпризначенцями прапор Сил спеціальних призначень Збройних сил України.

За словами Петра Порошенка, всього з початку війни з російським агресором воїнами-спецпризначенцями було виконано більше 3 тисяч бойових завдань, з яких понад 700 – це проведення спеціальних дій, інформація про які з відомих причин не підлягає розголошенню.

«Героїчні подвиги спецпризначенців, здійснені в боях з російським агресором, навічно закарбовані в історії українського війська. 294 спецпризначенці були нагороджені державними нагородами, 4 отримали високе звання Героя України. Проте, війна це не лише перемога, 70 наших бойових побратимів поклали своє життя за Україну. Вічна їм пам'ять, вічна їм слава!», – додав глава держави.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ