У Житомирі Петро Порошенко подякував ВР за прийняття Закону щодо процедури приєднання парафій до ПЦУ

У Житомирі Петро Порошенко подякував ВР за прийняття Закону щодо процедури приєднання парафій до ПЦУ

20.01.19 09:36 0 473
Після подячної молитви у Свято-Михайлівському кафедральному соборі Житомира 17 січня, Президент Петро Порошенко подякував народним депутатам Верховної Ради за ухвалення важливих Законів щодо створення та процедури приєднання парафій до Православної Церкви України.

Подячна молитва та представлення Томосу про автокефалію пройшли в рамках робочої поїздки Глави держави до Житомирщини за участю Святійшого Патріарха Філарета.

— «Я хочу подякувати голові Верховної Ради Андрію Парубію і народним депутатам, які в квітні підтримали моє президентське звернення великою кількістю голосів парламенту. А потім почули звернення моє, церковних ієрархів, Його Святості і проголосували за 2 важливих закони. Також дякую Верховній Раді, яка буквально декілька хвилин тому прийняла закон, яким впорядковується механізм переходу. Для чого це робиться? Щоб, не дай Боже, не пролилась кров. Закон має це врегулювати – якщо дві третини парафіян зібралися і на відкритому голосуванні приєдналися до нової Церкви, то хто може зупинити народ?», – зазначив Петро Порошенко.

Закон «Про внесення змін до деяких законів України (щодо підлеглості релігійних організацій та процедури державної реєстрації релігійних організацій зі статусом юридичної особи)» унормовує процедуру приєднання парафій до Православної Церкви України.

— За словами Петра Порошенка, вже десятки парафій по всій Україні приєднуються до ПЦУ, і цей процес триває: «Дякую Господу, бо без Божої допомоги цього не відбувається. І дякую за сміливість, мудрість і мужність».

Президент зауважив, що шлях до об'єднаної церкви лише починається, і Томос відкриває ці двері, а не завершує будівництво. «Дуже важливо, що ми йдемо до всіх вірних, в тому числі і Російської православної церкви в Україні з любов'ю, з молитвою і за вуха ніхто нікого тягнути не буде», - наголосив Президент.

До подячної молитви у Свято-Михайлівському кафедральному соборі долучились Віце-прем'єр-міністр-Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, голова Житомирської ОДА Ігор Гундич, голова обласної ради Володимир Ширма, народні депутати Володимир Арешонков, Олександр Ревега, міський голова Сергій Сухомлин, віряни, громадськість міста.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ