Петро Порошенко разом з Патріархом Філаретом представили Томос громаді Житомирщини.

Петро Порошенко разом з Патріархом Філаретом представили Томос громаді Житомирщини.

20.01.19 08:14 0 471
У Свято-Михайлівському кафедральному соборі 17 січня, провели подячний молебень з нагоди отримання Томосу. Участь взяли Президент України Петро Порошенко, Святійший Патріарх Філарет, Віце-прем'єр-міністр-Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, голова Житомирської ОДА Ігор Гундич, голова обласної ради Володимир Ширма, міський голова Сергій Сухомлин, народні депутати Володимир Арешонков та Олександр Ревега, віряни, громадськість міста.

Перед початком молебню у собор був внесений Томос про автокефалію Православної Церкви України.

— « Томос тут, у Свято-Михайлівському кафедральному соборі міста Житомир. І кожен вірянин може побачити цей історичний документ, підписаний Вселенським Патріархом та членами Синоду Вселенського Патріархату. Томос набув чинності і дав початок єдиній, древній і одночасно новій Святійшій Церкві України. Незалежна помісна автокефальна церква – це наша з вами спільна перемога. За нею – я упевнений – будуть й подальші перемоги. Бо ми єдині, з нами – віра. І з нами – Бог», - зазначив Петро Порошенко.

Також Президент вкотре наголосив, що без єдиної церкви не може бути об'єднаної держави:

— «Без церкви – це як будувати дім: ти можеш поставити вікна, пофарбувати стіни, але якщо немає духовного фундаменту – цей дім не вистоїть. Тому цей документ (Томос – ред.) – має аж ніяк не менш важливе значення для держави Україна, для українського народу, ніж Акт про проголошення державної незалежності України 1991 року».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі очільник ...

КОМЕНТАРІ