Петро Порошенко у Станишівській ОТГ: Нам треба йти своїм шляхом

Петро Порошенко у Станишівській ОТГ: Нам треба йти своїм шляхом

20.01.19 10:27 0 550
Децентралізація визнана однією з найуспішніших реформ. Завдяки цій реформі бюджети розвитку громад зростають у десятки разів, а місцеві бюджети перевищили бюджет держави.

Про це сказав 17 січня, Президент України Петро Порошенко під час спілкування із жителями Станишівської об'єднаної громади. У зустрічі також взяв участь Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, голова Житомирської ОДА Ігор Гундич, голова обласної ради Володимир Ширма та народні депутати України Володимир Арешонков і Олександр Ревега.

— «Нам треба йти своїм шляхом, рухатися єдиним народом у Європейський Союз та забезпечувати різке зростання рівня життя. Щодо реформ, які ми започаткували 4 роки тому, коли мені казали не треба, бо під час війни ніхто реформ не проводить, дають результат. Але ми йдемо своїм шляхом і робимо свою справу. Реформи вже приносять плоди і в економіці з'являються нові можливості. Яка реформа має безпосереднє відношення до громад? Децентралізація! 4 роки тому навіть слово таке ніхто не знав. всі громади в чергу вистроїлися, щоб об'єднатися, бо бюджети розвитку зросли у 5, 7, 10, 12 разів. Ми наближаємо владу до громадянина. І тому децентралізація визнана однією з найуспішніших реформ», - сказав Петро Порошенко.

Також він додав, що пишається тим, що вперше з урахуванням субсидій і субвенцій місцеві бюджети перевищили бюджет держави і це правильно, бо гроші мають бути ближче до людей.

— «Коли громада в один голос говорить Президенту України – децентралізація. Люди відчувають результати головної реформи держави, ініційованої Петром Порошенком. Станишівська громада після об'єднання змогла реалізувати десятки проектів, чого люди не бачили багато років. Невдовзі стартуємо тут із будівництвом амбулаторії нового типу з житлом для лікарів у рамках Президентської ініціативи «Сільська медицина». Житомирщина – тримаємо планку в децентралізації», – сказав Ігор Гундич.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Впродовж трьох днів ...
Наступна новина: На вул. Київській ...

КОМЕНТАРІ