Ігор Гундич: Завдяки державній підтримці ще 3 родини отримали житло і стали щасливішими

Ігор Гундич: Завдяки державній підтримці ще 3 родини отримали житло і стали щасливішими

20.01.19 09:53 0 537
Три родини Житомирщини відтепер матимуть власні квартири завдяки державній програмі підтримки «Доступне житло».

Сертифікати на житло вручив 18 січня, голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич.

— «Держава дає можливість тим, хто потребує, отримати житло з суттєвою підтримкою. За рік завдяки програмі "Доступне житло" 9 сімей ми змогли зробити щасливішими. Для кожної родини своє житло – це фортеця сімейного затишку та благополуччя. Бажаю, щоб воно тільки укріплювало сімейні стосунки і давало впевненість у майбутньому», – наголосив Ігор Гундич.

Власне житло з державною підтримкою у розмірі 30% і 50% отримали 3 родини, серед яких сім'я учасника АТО та сім'я внутрішньо-переміщених осіб.

— «Ми жили у Ємільчинському районі, село Тайки. Після одруження живемо з батьками чоловіка, і 7 років мріяли про власне житло. Дізналися про цю програму і подумали – а чому б і ні? Подали документи і менше, ніж за рік, підписали договір. Відтепер будемо власниками нової двокімнатної квартири. Будемо потроху робити ремонт і переїжджати», – розповіла Анастасія Романчук.

Відтепер вона разом з чоловіком Сергієм, 6-річним сином Кирилом та 2-х річною донькою Уляною мають простору двокімнатну квартиру у новобудові Житомира.

— «Ми з мамою жили 10 років у гуртожитку. Звісно, мріяли про власне окреме житло. Тут вийшла така програма, і для учасників бойових дій це дуже хороша підтримка. В черзі стояли півроку, а оформлення документів дуже швидко пройшло», – зазначив учасник АТО Микола Івасенко.

Житомирське регіональне управління Держмолодьжитла отримало з державного бюджету у 2018 році 2,9 млн грн, за рахунок чого вдалося забезпечити житлом 9 сімей, серед яких 5 сімей, які мають статус внутрішньо переміщених осіб, та 3 родини – сім'ї учасників АТО.

Ці родини отримують державну підтримку, яка полягає у наданні:

* 30% вартості будівництва доступного житла для осіб, які не мають житла або потребують покращення житлових умов;

* 50% вартості будівництва для громадян, на яких поширюється дія пунктів 19 та 20 частини першої статті 6, пунктів 10-14 частини другої статті 7 та абзаців четвертого, шостого і восьмого пункту 1 статті 10 Закону України "про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту";

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Святкові заходи з нагоди ...
Наступна новина: Це правильна позиція,коли ...

КОМЕНТАРІ