Чому варто відвідати Вірменію?

Чому варто відвідати Вірменію?

20.01.19 01:10 0 1952

Вірменія завжди привертала до себе особливу, підвищену увагу у мандрівників і, звичайно, знайдеться безліч приводів і причин по яким туристи одного разу відвідавши країну, повертаються сюди знову і знову. Далі, ми розглянемо 10 основних з них.

Десять причин відвідати Вірменію:

  1. Вірменія - це країна з багатою історією, яка наповнена біблійними легендами, що зберегла до сьогоднішнього дня понад 1 500 церков і монастирських комплексів, 8 з яких включені в список ЮНЕСКО.
  2. Від стін знаменитого монастиря Хор Вирап в Араратській долині побачити величний і гордий Арарат - символ Вірменії, який перебуває сьогодні на території Турціі.Армянская обсерваторія Караундж старше своєї сестри в Великобританії - Стоунхендж на 3500 років.
  3. Побачити все різноманіття нерукотворних пам'яток і природних пейзажів, які рясніють безліччю всіляких фарб і відтінків.
  4. Спробувати на смак воду з «Плпулака» (питного фонтанчика) - яка вважається однією з найсмачніших в світі і мінеральну воду «Джермук» - яка поставляється в Московський Кремль.
  5. Відвідати країну, яка першою в світі прийняла християнство в 301 році, на 24 роки раніше Рима, а 98% населення - етнічні вірмени.
  6. Дізнатися, що таке вірменське гостинність, спробувавши національну кухню (долму, кюфту, хоровац і картопля з тандира, знаменитий вірменський лаваш, абрикоси, гранати, виноград, персики, вирощені під яскравими сонячними променями в Араратській долині, ну і звичайно, вірменський коньяк, виноградне і гранатове вино).
  7. Побачити гордість всіх вірмен - високогірне озеро Севан, скупатися і покуштувати чудову рибу Ишхан або кябаб з раків.
  8. Відвідати Матенадаран - інститут древніх рукописів в якому зберігаються, вивчаються і представлені в експозиції найцінніші давні рукописи і манускрипти.
  9. Побачити печеру Арені - де була знайдена найдавніша в світі взуття.
  10. Не потрібно багато часу, щоб зібратися в подорож до Вірменії: недорогий і нетривалий авіапереліт, відсутність мовного бар'єру - вагомі причини відвідати Вірменію!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ