Медичні товари: що потрібно знати?

Медичні товари: що потрібно знати?

21.01.19 14:50 0 1885

Кожен професійний медик оточений необхідним йому обладнанням і допоміжними матеріалами. Якщо спробувати узагальнити усі товари медичного призначення, то їх основна функція зводиться до того, щоб задовольняти великий ряд санітарно-гігієнічних потреб і забезпечувати комфорт пацієнтам. Деякі з них спеціально розраховані на те, щоб застосовуватися після проведення складних хірургічних операцій, допомагати організму хворого швидше відновитися або доповнити функціонування окремих систем його організму. Особливо важливі такі товари для людей з тяжкими захворюваннями і в період реабілітації. До речі, інтернет магазин медичних товарів https://medsolve.com.ua пропонує споживачам широкий вибір необхідної продукції за розумними цінами.

Класифікація виробів медичного призначення

У загальному уявленні під терміном «медичні товари» мається на увазі ряд промислової продукції, виготовленої з гуми, скла, текстилю, полімерів або інших синтетичних матеріалів. Також сюди входять комплекти хімічних реагентів медичного призначення, контрольні прилади, деякі витратні кошти. Нарешті, значна частина цієї продукції спочатку розрахована на одноразове застосування. Завдяки цьому вони не передбачають будь-якого спеціального технічного обслуговування, особливих знань (крім загальномедичних) при використанні матеріалів або строгих правил експлуатації, як у великого медобладнання.

За загальної спрямованості дана продукція може застосовуватися:

  1. для діагностування захворювань;
  2. для попередження розвитку захворювань;
  3. для дослідження окремих систем або органів;
  4. для здійснення контролю перебігу захворювань;
  5. з терапевтичний метою для фрагментарного або повного усунення захворювань;
  6. для заміни або видозміни будови окремих органів;
  7. для робіт з тканинами і фізіологічними процесами;
  8. для моніторингу процесів, що відбуваються при штучному заплідненні.

Зараз товари медичного призначення в Україні займають близько 20% від сумарного присутності продукції медичної сфери на ринку. На жаль, з них продукції чисто вітчизняного виробництва - теж не більше 20%. Оскільки собівартість деяких сировинних матеріалів і робоча сила за кордоном набагато дешевше, країні доводиться імпортувати подібні товари поряд з екзотичними фруктами і технічними новинками.

Технічні аспекти

Перед тим, як купити медичні товари рекомендується переконатися в їх якості і сертифікована (для тих товарів, які підлягають обов'язковій сертифікації). У нашій країні виробляти і продавати дозволено тільки ту продукцію, яка пройшла процедуру державної реєстрації. Остання передбачає цілий ряд клінічних випробувань і різноманітних експертиз, метою яких є виявити, чи не може товар бути небезпечний. Якщо він визнається безпечним, також робиться окремий висновок про його потенційну ефективність за міжнародною шкалою.

Сучасні підприємства виготовляють медичну продукцію із застосуванням новітнього обладнання західного виробництва, що працює за передовими технологіями. Завдяки невтомній пошуку нових шляхів розвитку даної сфери, компаніям вдається виробляти дійсно якісні товари. Широкий асортимент, екологічні матеріали і надійні комплектуючі - хороший показник того, наскільки виробник дбає про здоров'я майбутнього споживача.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Ігор Гундич: У свято ...
Наступна новина: Ювелирные изделия: почему ...

КОМЕНТАРІ