Як вирішити проблему наркоманії?

Як вирішити проблему наркоманії?

21.01.19 18:54 0 2002

Лікарі знайшли нові методи, які дозволяють визначити схильність до наркозалежності на самому ранньому етапі і підібрати індивідуальну схему лікування. Це схоже, швидше, на навчальну аудиторію, а не кабінет лікаря, але для тих, хто сидить в залі розмова з психологом - це лікувальна процедура. І лекції, і навіть заняття в тренажерному залі, звичайні речі - для того, хто пристрастився до наркотиків, стають особливим ліками.

Лікарі називають це реабілітацією наркозалежних. Тут хворі проводять часу більше, ніж на лікарняному ліжку, і домогтися успіху в лікуванні наркоманії без цього буває неможливо. Коли мова йде про наркоманію, в можливість одужання вірять далеко не всі. Допомогти утриматися від спокуси після виходу з клініки і покликані програми реабілітації хворих.

Як вважає Поглод Андрій Васильович - головний лікар клініки "Атос": https://atosklinika.kiev.ua/ в якій безпосередньо займаються лікуванням наркоманів у Києві: "Наркозалежних можна випустити в те ж середовище і до тих самих людям, серед яких вони вживали наркотики. Потрібно навчитися жити тверезим, у відкритому світі". Як іноді кажуть наркомани зі стажем - легко кинути наркотик, важко без нього залишитися. Цьому треба вчитися, іноді все життя.

У наркологічних клініках з наркозалежними працюють психологи, соціальні працівники та волонтери - з числа тих, хто сам пройшов курс лікування. Їх завдання - повернути людей до повноцінного життя, адже багатьом речам доводиться вчитися заново: як спілкуватися, працювати, відпочивати, не використовуючи наркотики. До кожної людини намагаються ставитися індивідуально для того, щоб навчити його більше до наркотиків не повертатися. Показати, як отримувати задоволення від життя іншим шляхом.

Розвиток медицини вже дозволяє на ранньому етапі виявити у людини схильність до наркоманії. Лікарі довели, що залежність - це хвороба, яка успадковується генетично. В організмі людини знайдені гени, наявність яких підвищує ризик того, що людина пристрастився до наркотиків, алкоголю або азартних ігор.

Наполягають медики лише на те, щоб і профілактика, і лікування, і реабілітація наркозалежних в Україні залишалися в руках лікарів. Останнім часом в країні з'явилося безліч недержавних центрів реабілітації хворих, але там лікування коштує величезних грошей, а в результаті пацієнти все одно повертаються в звичайну клініку, щоб, пройшовши курс лікування і реабілітації, все ж позбавити себе від згубної пристрасті.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: У Чернігові запрацювала ...

КОМЕНТАРІ