У Тернополі відбулося обласне культурно-мистецьке свято «Нова радість стала»

У Тернополі відбулося обласне культурно-мистецьке свято «Нова радість стала»

22.01.19 08:31 0 681
Сотні тернополян та гостей міста зібрав фестиваль зимового календарно-обрядового фольклору «Нова радість стала» у неділю, 20 січня на Театральному майдані в обласному центрі.

Глядачів розважали вертепи й урочисті колядки та щедрівки аматорських колективів області. Загалом у святковому дійстві взяли участь понад 20 колективів з Шумського, Підволочиського, Бережанського, Кременецького, Бучацького, Лановецького, Гусятинського, Козівського, Підгаєцького, Збаразького, Монастириського та Тернопільського районів. Окрім того, на святі виступили й гості з Івано-Франківщини — народний аматорський гурт патріотичної пісні «Майдан».

Учасників свята привітав голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна. Очільник області подякував всім, хто долучився до організації та проведення свята, а також вручив грамоти найактивнішим колективам.

«Приємно бачити фольклорні колективи з усіх районів Тернопілля. Це те, що вирізняє нас з поміж інших. Ми, українці, вміємо веселитися, а цикл Різдвяних свят покликаний на об'єднання наших родин та усієї нашої України заради спільної перемоги над ворогом. Я впевнений, що фестиваль згуртує громади всієї нашої української землі. Бо саме за це боролися багато поколінь українських патріотів, воюючи сто років тому в рядах УПА, а захищаючи нашу землю від російського окупанта на Донбасі», — наголосив Степан Барна.

Більше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1572979419472304

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: перспективи ...
Наступна новина: "Держава дбає про ...

КОМЕНТАРІ