Меблі для кухні: якими вони мають бути?

Меблі для кухні: якими вони мають бути?

22.01.19 12:19 0 2218

Сучасні кухні дуже різноманітні. Нові технології дозволяють досягати немислимого рані результату. А ринок кухонних меблів багатий на вибір. Більшість виробників сьогодні працюють на замовлення. (до речі, якщо ви з СПб і вам потрібна кухня "під ключ", тоді вам просто потрібно перейти на сайт).

Покупцеві тільки потрібно вибрати той чи інший ескіз і все - кухня вже у виробництві. Однак для того, щоб проектувати свою кухню необхідно володіти певними знаннями.

В першу чергу, дуже важливо, щоб кухня була ергономічною. Робочі зони повинні розташовуватися зручно. Основними елементами кухні є плита, холодильник, а також миття. Тому між цими елементами має бути якомога менше перешкод. Адже між ними доводиться часто переміщатися. Коротше кажучи, на кухні все повинно бути під рукою.

Важливо й наявність на кухні різних полиць і ящиків, в яких буде зберігатися кухонне начиння. Не можна забувати і про те, що кухня - це місце, де знаходиться досить багато побутових приладів. Тому тут краще заздалегідь спланувати розташування розеток, щоб потім не довелося все перекроювати через те, що не вистачає, наприклад, довжини проводу від кухонного комбайна. Тому вже на етапі планування необхідно приблизно представляти якою буде майбутня кухня і зробити побільше джерел живлення.

Дуже важливо, щоб кухонні меблі були виготовлені з вологостійких матеріалів. Адже кухня - це місце де часто вода потрапляє на меблі. До того ж всі матеріали повинні бути досить міцними. У сучасних кухнях часто застосовують ДСП, МДФ або ж масив дерева.

Для стільниць можна застосувати або камінь, або ЛДСП з покриттям із пластику. Варто відзначити, що в тому, що стосується матеріалу, все залежить тільки від побажання замовника, вірніше від його фінансових можливостей.

Всі перераховані вище матеріали за своїми експлуатаційними характеристиками приблизно однакові. Однак і тут є ряд моментів. Наприклад, якщо ви вибираєте меблі з натурального дерева, то вона більш вимоглива до відходу. А при виборі кам'яної стільниці, у вас буде менше головного болю з навантаженням, яку вона може витримати.

Потрібно пам'ятати про те, що фурнітура повинна бути функціональною. Звичайно, зовнішня краса поличок - невід'ємна частина сучасного дизайну. Однак якщо вони будуть малофункціональними, така кухня не принесе задоволення тим, хто буде нею користуватися. У цих поличках повинно міститися все те, заради чого вони робляться.

Інакше сенсу в них, крім як з чисто декоративною точки зору немає ніякого. Варто також відзначити, що фурнітура повинна володіти ще рядом характеристик. Адже від її надійності залежить те, як довго вона прослужить, а практичність - дуже важливий фактор при приготуванні їжі.

Більшість компаній, які займаються виготовленням кухонних меблів, представляють на своїх інтернет-сайтах приблизні розрахунки. Для цього необхідно лише заповнити спеціальні поля і все - можна приблизно зорієнтуватися у вартості майбутнього виробу. Однак для цього бажано знати параметри майбутньої кухні, розташування вікон і дверей, а також всіх комунікацій, які будуть задіяні під час проектування.

Дуже суттєву допомогу у виборі кухні або навіть в її проектуванні може зіграти дизайнер. Він не тільки зробить начерк майбутнього виробу, але і піджене всі розміри до існуючого приміщення, а також може і сам, від імені замовника вести переговори з компанією, в тому числі і про вартість.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Навіщо потрібна захисна ...

КОМЕНТАРІ