В Житомирській області близько 1,5 тисячі осіб звернулись до Центру вертебрології за 2 місяці роботи

В Житомирській області близько 1,5 тисячі осіб звернулись до Центру вертебрології за 2 місяці роботи

23.01.19 08:37 0 487
На Житомирщині в оновленому Центрі вертебрології та реабілітації вже пролікувались 499 пацієнтів, ще 823 особи – пройшли консультацію у лікарів медичного закладу.

Про це повідомив головний лікар Центру Олександр Торбас 21 січня.

— «За 2 місяці роботи Центру стаціонарне та амбулаторне лікування пройшли 499 пацієнтів як із Житомирської області, так і з інших областей. Із них 43 учасники АТО/ООС. Крім цього, лікарі та фахівці медзакладу надали консультацію та провели обстеження ще 823 осіб, які звернулись до Центру. Найпоширенішим видом реабілітації є саме фізична. Пацієнти проходять ЛФК (лікувальну фізичну культуру), фізіотерапію, бальнеологічні процедури у ваннах, різні види масажів», – зазначив Олександр Торбас.

Керівник Центру додав, що наразі реабілітацію проходять 114 осіб, з яких 10 – учасники АТО/ООС. Загалом у закладі надають послуги із медичної, фізичної, соціальної та психологічної реабілітації.

— «Найчастіше пацієнти, які проходять лікування стаціонарно, це жителі із районів Житомирщини. На амбулаторне лікування приїжджають жителі із м. Житомир. Центр продовжує працювати у цілодобовому режимі без вихідних, поліклініка – із 9.00 до 15.30 у будні дні. У зв'язку із підвищенням рівня плати за житлово-комунальні послуги вартість лікування для осіб без направлення та з інших областей дещо змінилась. За курс 12 днів на стаціонарі ціна становить 4960 грн, амбулаторного лікування – 2600 грн. Для учасників АТО та пацієнтам із направленнями медичні послуги у Центрі надаються безкоштовно», – наголосив головний лікар Центру. —

Фахівці новітнього Центру лікують та надають медичні послуги пацієнтам, які отримали черепно-мозкові травми, травми хребта і спинного мозку, судинні ураження головного і спинного мозку, а також із порушенням опорно-рухового апарату.

Окрім традиційної медичної реабілітації – фізіотерапія, ЛФК, водо-, грязе-, теплолікування тощо, фахівці Центру застосовують і новітні послуги.

Серед них:

* ерготерапія з елементами арт-терапії – відновлення життєвих навиків;

* кінезотерапія – рухова реабілітація, лікування адаптованими під пацієнта рухами з певними індивідуальними силовими впливами (згідно з європейськими методиками Bobat і PNF);

* механотерапія – спеціальні механічні пристрої (вертикалізатори) будуть відновлювати рухи пошкодженої частини тіла;

* локомат-терапія – відновлення рухової функції з допомогою тренажера-робота.

Також у Центрі використовують наявну унікальну природну свердловину для радонолікування.

Детальніше про всі послуги, які надають у Центрі вертебрології на Житомирщині, можна дізнатись за тел.: (0412) 44-72-39. Адреса Центру: м. Житомир, Чуднівське шосе, 1.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 22 січня ви можете стати ...
Наступна новина: Родини Житомирщини цього ...

КОМЕНТАРІ